Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 80 de locuitori din Pianu de Sus şi Şugag s-au specializat în ocupaţiile de administrator pensiune turistică şi lucrător comercial

Publicat

Peste 80 de persoane care muncesc în propria gospodărie, şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, dar şi persoane casnice din județul Alba s-au calificat pe piața muncii. Au beneficiat gratuit de proiectul „Centrul de servicii integrate pentru dezvoltarea resurselor umane”, derulat de către Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale – CERESS Alba“.

În comuna Șugag, un număr de 56 de persoane au frecventat și finalizat cursurile teoretice și practice în ocupația de administrator pensiune turistică. Alți 27 de beneficiari au încheiat la Pianu de Sus programul de calificare în ocupația de lucrător comercial. Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Indicele de promovabiltate a fost de 100%.

Absolvenții programelor de formare și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional și vor primi certificate recunoscute pe piața muncii atât în țară, cât și în Uniunea Europeană. Nu poate fi neglijată nici contribuția adusă de proiect la îndeplinirea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25 şi 64 de ani, trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții.

Tot prin proiect vor mai fi organizate două programe de inițiere, în ocupațiile de ttilizare calculator, prelucrare informații, competențe comune – competențe antreprenoriale, respectiv unul de perfecţionare în ocupația de animator socio- educativ.

Beneficiarii proiectului provin din 42 de sate din județul Alba, aparținătoare comunelor: Pianu de Sus, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Sântimbru, Săsciori, Ighiu, Șugag. În total, de serviciile proiectului vor beneficia cel puţin 200 de persoane din cele șapte comune din Alba. Dintre acestea, jumătate lucrează în agricultura de subzistenţă.

Studii realizate înainte de demararea proiectului arată că doar 1% dintre cei care vor beneficia de serviciile aduse gratuit prin proiect au urmat liceul sau şcoala profesională și au un nivel redus de informare şi formare profesională.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax