Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 800 de misiuni ale jandarmilor din Alba, în luna aprilie

Publicat

Jandarmii din Alba au participat la peste 800 de misiuni, în luna aprilie, o treime din acestea fiind acţiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane şi pe traseele turistice, precum şi de patrulare.

Obiectivele urmărite de efectivele de jandarmerie au constat în prevenirea şi combaterea unor evenimente negative în care să fie implicaţi cetăţenii, instituţiile financiar bancare, transporturile de bunuri, valori şi produse cu caracter special sau alţi agenţi economici care, prin natura activităţii, ar fi putut constitui ţinta unor fapte de natură penală. Jandarmii au fost organizaţi în patrule de menţinere a ordinii şi siguranţei publice şi în subunităţi de intervenţie.

Au fost executate peste 200 de misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul unor manifestări culturale, religioase sau de altă natură, pe parcursul cărora jandarmii au oferit sprijin de specialitate organizatorilor, au răspuns prompt diverselor solicitări venite din partea cetăţenilor şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională.

Echipajele de jandarmerie au intervenit în 87 de cazuri semnalate atât prin intermediul numărului unic de urgenţe 112, cât şi prin apel direct la numărul inspectoratului şi au acţionat pentru aplanarea unor conflicte spontane şi restabilirea liniştii publice. Au fost executate 21 de acţiuni în cooperare alte instituţii şi  peste 100 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în anchete derulate la nivelul parchetelor. Pe lângă acestea, jandarmii au asigurat protecţia transporturilor de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special, efectuate în baza contractelor încheiate cu diferite societăţi comerciale.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal a unor persoane în locuri sau localuri publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, sunt câteva dintre faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale luna trecută. Cele mai multe fapte de natură contravenţională au fost semnalate în municipiul Alba Iulia, municipiul Sebeş şi municipiul Blaj. În acest sens, în luna aprilie, au fost aplicate 74 avertismente scrise şi 82 amenzi contravenţionale – în valoare totală de 24.900 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 205 lei, marea majoritate constând în produse comercializate ilegal. De asemenea, au fost constatate 23 de infracţiuni (4 independent şi 19 în cooperare cu Poliţia), fiind efectuate actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele a 32 de suspecţi. În majoritatea cazurilor autorii au săvârşit fapte precum furturi de material feros, furturi din societăţi comerciale sau infracţiuni contra persoanei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate