Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 800 de pensionari au apelat la consiliere juridică gratuită pentru a da statul în judecată

Publicat

Biroul Permanent Municipal al PNL Alba Iulia a organizat, vineri, consiliere juridică gratuită pentru pensionarii din judeţul Alba care sunt încadraţi în grupele speciale de muncă şi care nu şi-au mai primit diferenţa de drepturi băneşti la pensie de doi ani. La această primă intervenţie a juriştilor liberali, peste 800 de pensionari decişi să dea statul în judecată au supraaglomerat sala de spectacol şi holul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi dediul PNL de pe strada Zorilor, numărul 28.

Vicepreşedintele PNL, Florin Roman a anunţat că acţiunea continuă şi săptămâna viitoare, pentru cei care vor să acţioneze statul în judecată pentru grupele I şi II de muncă, iar pensionarii care sunt la distanţă mare de reşedinţa de judeţ pot merge la sediile PNL din toate oraşele din judeţ, cu următoarele acte: copie după cartea de muncă, buletin, adeverinţa de pensionar şi cupon de pensie.

Vineri, reprezentanţii PNL au strâns o bază de date cu peste 800 de pensionari şi se aşteaptă că numărul acestora să crească, până la 2000, numai pe această problemă.

Roman a precizat că numărul mare de persoane prezente vineri i-a determinat să organizeze consiliere juridică şi pentru pensionarii ale căror venituri s-au redus cu 5,5% în urma tăierilor pentru asigurările de sănătate, mai ales că pensionarii au avut întrebări şi pe această temă.

Guvernul României nu a mai plătit, de la sfârşitul anului 2008, diferenţele de drepturi băneşti pentru cei care au ieşit la pensie cu grupa I şi II de muncă. Pensionarii nu au semnale că acest lucru se va face în 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax