Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 8000 mc de lemn, în valoare de 2,5 milioane lei, dar şi maşini şi topoare, confiscate de Poliţie

Publicat

Poliţia, Garda Forestieră şi autorităţile silvice au confiscat peste 8.000 de metri cubi de lemn, în valoare de aproape 2,5 milioane lei, pentru care obiectivele verificate nu aveau documente legale. Polițiștii au întocmit 861 de dosare penale și au aplicat sancțiuni contravenționale de peste 3,5 milioane de lei.

În perioada 1 – 31 martie, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii au organizat mai multe acțiuni și controale la fonduri forestiere şi în locuri de prelucrare, depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Polițiștii, împreună cu specialişti silvici din cadrul gărzilor forestiere și ai direcțiilor silvice, au controlat 4.445 de obiective, 1.067 de controale fiind desfășurate la exploatări forestiere, ocoale silvice, depozite, instalații de debitat, târguri, piețe și oboare.

Activitățile de control au avut drept scop verificarea modului în care obiectivele respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 1.900 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 3.500.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 8.048,50 m.c. de material lemnos, în valoare totală de aproape 2.500.000 de lei.

Au fost întocmite, la nivel național, 861 de dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni silvice, fiind cercetate 373 de persoane.

Au fost confiscate sau ridicate de polițiști în vederea confiscării 11 autovehicule, 14 atelaje, 39 de fierăstraie mecanice, 18 topoare și securi.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax