Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână. Zece dintre ei, lăsați fără permise

Publicat

Peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână. În perioada 15-21 aprilie, polițiștii rutieri din Alba au desfășurat operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă a Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră.

Această operațiune face parte din eforturile continue ale autorităților pentru reducerea accidentelor rutiere și protejarea vieților participanților la trafic.

Peste 870 de șoferi vitezomani, depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână

Potrivit IPJ Alba, în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au folosit, la intensitate maximă, aparatele radar din dotare. Au depistat 878 de conducători auto care nu au respectat limita legală de viteză. Față de 10 dintre aceștia, complementar sancțiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

Dintre aceștia, 8 au depășit limita legală cu peste 50 de kilometri/oră, iar doi cu peste 70 de kilometri/oră.

Un moment de referință în cadrul acestei operațiuni a fost ziua de 19 aprilie, în care  s-a desfășurat acțiunea „Speed Marathon”. În această zi, polițiștii au depistat 206 conducători auto care au călcat prea tare pedala de accelerație.

Acest eveniment emblematic este organizat anual de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere și reprezintă cea mai amplă campanie de aplicare a legii împotriva vitezei. Scopul principal al „Speed Marathon” este conștientizarea publicului cu privire la riscurile asociate vitezei excesive și promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Reprezentanții IPJ Alba reamintesc faptul că, în România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

În acest context, polițiștii recomandă conducătorilor auto, următoarele:

  • Respectați limitele de viteză!
  • Conduceți preventiv!
  • Evitați conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!
  • Folosiți centurile de siguranță, pentru reducerea riscului de vătămare în caz de accident!
  • Mențineți distanța de siguranță, păstrați întotdeauna o distanță adecvată față de vehiculul din față pentru a evita coliziunile în caz de frânare bruscă!
  • Fiți atenți la condițiile meteo și de drum! Fiți vigilenți și adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de starea drumului!
  • Respectați regulile de circulație!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax