Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 88.000 de lei aprobaţi de consilierii locali pentru activităţi culturale în Alba Iulia. Vezi care sunt acestea

Publicat

Consilierii locali au aprobat vineri alocarea mai multor sume din bugetul alocat pentru cultură, unor proiecte locale. În total, acestea însumează valoarea de peste 88.000 de lei. Din aceasta, aproximativ jumătate, adică 40.000 de lei au fost destinaţi organizării Târgului de Paşte, respectiv a două concerte cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

În contextul evenimentelor prilejuite de Sărbătorile Pascale din acest an, municipiul Alba Iulia organizează 2 concerte de pricesne, în data de 7 şi 8 aprilie 2012. De asemenea, se va desfăşura Târgul de Paşte, cu produse tradiţionale româneşti. Pentru aceste activităţi a fost alocată suma de 40.000 de lei. În data de 7 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor este programat un concert susţinut de Ionuţ Fulea, Mariana Dec, Dorel Vişan, preotul Petre Moise şi Grupul cameral instrumental „Cantores” şi Marcel Anghel. În 8 aprilie, una dintre cele mai bune voci de muzică bisericească ortodoxă, Divna Lubojevic va oferi un spectacol de excepţie alături de Corul „Melodi” din Serbia.

Revistele „Discobolul” şi „Dacoromania” primesc fiecare suma de până la 12.000 de lei, pentru cheltuieli de editare şi tipărire.

Pentru organizarea Zilelor Şcolii „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, consilierii locali au alocat un buget de maxim 10.000 de lei. Unitatea şcolară împlineşte 40 de ani de la înfiinţare, iar evenimentele cu acest prilej se vor desfăşura în perioada 21 mai – 1 iunie. Sunt prevăzute simpozioane, manifestări cultural-artistice şi sportive, concursuri sportive, excursii, întâlniri între cadrele didactice şi alţi invitaţi, editarea unor reviste dedicate Zilelor şcolii, premii pentru elevi şi profesori.

Simpozionul Naţional „In Memoriam Ion Gavrilă Ogoranu”, organizat de Muzeul Unirii din Alba Iulia primeşte suma de 5.000 de lei, pentru publicarea unui volum dedicat memoriei luptătorului anticomunist, format din lucrări ale simpozionului. Acţiunea cuprinde mai multe tematici ale istoriei comuniste, respectiv rezistenţa anticomunistă, aparatul represiv şi securitatea, colectivizarea şi aspecte de istorie socială şi economică.

Meciul „All Star Game” de baschet feminin are nevoie pentru organizare de 3.500 de lei, ce vor reveni Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia. Meciul are loc în perioada 30-31 martie.

Elevii de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” vor beneficia de o lucrare auxiliară de fizică, editată pe suport de hârtie şi electronic (CD), pentru care instituţia şcolară a primit 1.000 de lei de la CL Alba Iulia. Cartea este semnată de profesorul Marin Roşca şi Maria Nandrea, de la Casa Corpului Didactic Alba şi se numeşte „Noţiuni de Optică Geometrică”.

Evenimentului de conştientizare a autismului din 2 aprilie, din faţa Porţii a III-a a Cetăţii Vauban Alba Carolina îi revine suma de 2.500 de lei. Vor fi distribuite materiale informative despre această boală şi va fi organizat un eveniment de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în societate. Aceştia vor primi baloane albastre şi mici atenţii. Asociaţia chinologică „Apilum” va asigura prezenţa câinilor labrador, o rasă recomandată în tratamentul acestei boli.

Pentru proiecte de stimulare şi valorificare a interesului elevilor şi cadrelor didactice faţă de educaţie, organizate în 2012 de Casa Corpului Didactic Alba din cadrul ISJ au fost alocată suma de până la 3.000 de lei.

Miss şi Mister „Tăcerea 2012”, o iniţiativă a Filialei Surzilor Alba, o acţiune care, anul trecut a adus câştigătoarei din Alba locul I la nivel naţional, este sprijinită de CL Alba Iulia cu 2.000 de lei.

Elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, din cadrul clubului de dezbateri ai unităţii vor fi premiaţi cu suma totală de 1.000 de lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax