Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 9.300 de teste false pentru depistarea COVID-19, confiscate. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune

Publicat

9.360 de teste care erau vândute în mediul online ca teste rapide pentru COVID-19 au fost ridicate de poliţişti. Anchetatorii susţin că aceste teste nu sunt relevante în depistarea noului coronavirus.

„Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prevăzută de articolul 244 alin.l și 2 Cod penal.

La data de 25 martie 2020 au fost puse în executare 10 mandate de percheziție pe raza mun. București și județelor Constanța, Galați și Cluj.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate de la sediul unei societăți comerciale un număr de 9.360 teste inscripționate„VivaDiag Covid – 19 lgM/IgG Rapid test” care erau prezentate, în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecției cu Covid-19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine.

Mai mult, chiar în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menționează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid-19.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o instituție reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax