Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 90 de copii din Răchita, vaccinați împotriva hepatitei acute virale de tip A. Măsuri DSP Alba după inundații

Publicat

rachita dupa inundatii

În satul Răchita, 92 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani au fost vaccinați, marți, împotriva hepatitei acute virale de tip A. Măsura preventivă a fost luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba având în vedere riscul contactării acestei boli în urma inundațiilor produse la sfârșitul săptămânii trecute.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: NOI imagini cu DEZASTRUL din Răchita. Mașini distruse și îngropate în noroi, drumuri rupte în două

O echipă de specialiști din cadrul DSP Alba s-a deplasat în localitatea Răchita unde, împreună cu medici de familie, asistenți medicali ai medicilor de familie și asistentul medical comunitar, au vaccinat pacienții minori – cei mai expuși la îmbolnăvirea cu hepatită acută virală de tip A, transmite DSP Alba.

Hepatita virală A (HAV): Transmisă prin ingestie de alimente sau apă contaminate sau prin contact direct cu persoana infectată, se poate manifesta epidemic, pe fondul deficienţelor de igienă personală şi a sanitaţiei precare. Prevenţia se bazează pe ameliorarea condiţiilor de sanitaţie, pe respectarea regulilor de igienă personală, colectivă şi pe vaccinare.

hepatita

De asemenea, la Răchita, s-a amenajat un cabinet medical, într-o casă mai puțin afectată, cu un medic de familie, asistenți medicali ai medicului de familie si asistentul medical comunitar, în vederea evaluării stării de sănătate a populației și recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Un pacient din satul Răchita, care are nevoie de dializă, a fost transportat la Centrul de Dializă din Alba Iulia, iar apoi va rămâne internat la Spitalul Municipal Sebeș, pentru a fi îngrijit corespunzător.

DSP Alba, alături de asistenții medicali comunitari, va continua acțiunile de prevenție și informare pentru ca sănătatea populației să nu fie afectată, în zonele în care s-au produs inundații.

Totodată, DSP Alba a distribuit sute de kilograme de var cloros, necesar pentru igienizarea și dezinfecția fântânilor, iar populația a fost instruită cu privire la modul de folosire a acestuia. Specialiștii în sănătate publică se vor deplasa și în zilele următoare în zonele afectate de inundații cu scopul de a fi redus riscul de îmbolnăvire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax