Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 90 la sută dintre români nu ies din casă fără telefonul mobil. Despre dependenţa de tehnologie

Publicat

mobil internet

Peste 90% dintre români nu ies din casă fără telefonul mobil, relevă un studiu realizat de o companie de cercetare de piaţă. Dacă totuşi îşi uită smartphone-ul, jumătate dintre ei se întorc din drum, chiar dacă risc să întârzie la serviciu sau la o întâlnire.

Statisticile arată că, la fiecare sfert de oră, adolescenţii îşi verifică telefoanele mobile, indiferent dacă au primit sau nu notificări.

Majoritatea folosesc telefonul mobil înainte de culcare pentru a-şi verifica e-mailul, conturile de pe reţelele de socializare şi mesajele primite. Jumătate dintre români au mobilele cu ei mai mult de 13 ore pe zi, iar 27% le folosesc, în medie, 3-4 ore.

Tinerii recunosc că le-ar fi greu să renunţe la obiceiul de a sta cu ochii în mobil.

Medicii trag, însă, semnale de alarmă. Dacă pentru adolescenţi dependenţa de tehnologie apare în joacă, la adulţi poate fi consecinţa nevoii de a se simţi permanent conectaţi la informaţie.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax