Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 900 de cărţi de literatură română vor ajunge la copiii din Transnistria. Campania continuă

avatar

Publicat

Situaţia celor 300 de elevi din Republica Moldova care vor să înveţe limba română a atins inimile foarte multor oameni din judeţul Alba. Campania O carte pentru copiii din Transnistria, iniţiată de Despărţământul ASTRA, la începutul lunii decembrie a anului trecut se bucură de un real succes, iar, până în prezent, peste 900 de volume de literatura română vor fi pregătite să ajungă pe băncile micuţilor din Grigoriopol, Republica Moldova.

Reprezentantul CAR Teiuş şi iniţiatorul acestei campanii, Florin Bota ne-a comunicat că, doar la centrul de colectare din Teiuş, au fost donate până acum 700 de cărţi. „La noi au fost preluate deja 700 de exemplare, iar, la nivelul celorlalte CAR-uri, respectiv Abrud, Blaj, Cugir, Cîmpeni şi Arieşeni s-au strâns până în prezent aproximativ 200 de exemplare. La celelalte puncte de colectare din judeţ nu avem încă situaţia, dar, din câte am înţeles, o colectă impresionantă a avut loc, înainte de Sărbători, şi la Colegiul Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia”, a declarat Florin Bota.

Campania O carte pentru copiii din Transnistria va mai dura până la data de 6 august, iar, în acest timp, toţi cei care doresc să contribuie la educaţia elevilor din Republica Moldova pot să doneze o carte la următoarele puncte de colectare din Alba:
Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, Primăria Comunei Galda de Jos, Primăria Comunei Stremţ, Despărţământul ASTRA „Timotei Cipariu” Blaj, Despărţământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, Fundaţia Comunitară Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii, Editura „Reîntregirea” Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Alte puncte de colectare a cărţilor mai sunt: sucursalele din Teiuş, Abrud, Arieşeni, Blaj, Cugir şi Cîmpeni ale CAR Credit Teiuş; Despărţământul ASTRA „Eugen Hulea” Alba Iulia; Despărţământul ASTRA Cîmpeni, Despărţământul ASTRA „Ovidiu Hulea” Aiud, Despărţământul ASTRA Zlatna, Cercul ASTRA „Ioan Mureş” Crăciunel, Biblioteca Comunală Vinţu de Jos, şcolile din Benic, Geoagiu de Sus, Vingard, Galda de Jos, Stremţ, Geomal.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU lângă Zlatna. Acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul a luat foc

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiaza lângă orașul Zlatna, la ieșirea spre Alba Iulia. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul.Potrivit ISU Alba, pompierii intervin cu două autospeciale și 9 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Zlatna (Podul lui Paul).Incendiul este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate