Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 930.000 de persoane nu vor mai beneficia de asigurări de sănătate

Publicat

Guvernul a decis luni, prin ordonanţă de urgenţă, ca părinţii, soţul şi soţia fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate să plătească contribuţiile specificate în Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, în caz contrar pierzând calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate.

Conform noilor reglementări, prin ordonanţa de urgenţă aprobată luni, un număr de 937.ooo de persoane nu vor mai avea, de la 1 ianuarie, calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate.

Reamintim că „Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă privind o mai bună finanţare a sistemului de sănătate, care prevede că pensionarii cu venituri peste 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor plăti o contribuţie de 5,5 % din venituri la FNUASS. Alte categorii de persoane, ca de exemplu rudele de gradul I ale unui asigurat (soţul, soţia şi părinţii ) fără venituri proprii, rămân în continuare exceptate de la plata acestora”, după cum a precizat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax