Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 950 de persoane și-au găsit un loc de muncă în primele două luni din 2019, prin intermediul AJOFM Alba

Publicat

locuri de munca

În primele două luni ale anului 2019, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM Alba, 977 persoane au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 28 februarie 2019, 359 au peste 45 de ani, 263 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 221 au între 25 și 35 de ani, iar 134 sunt tineri sub 25 de ani.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (567), numărul femeilor fiind de 410.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 473 provin din mediul urban, iar 504 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe persoane au studii gimnaziale (383), urmate de cele cu studii liceale (302). Numărul celor studii profesionale (217), iar cei cu studii universitare sunt în număr de 75.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Alba, 815 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Potrivit reprezentanților AJOFM Alba, încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele agenției teritoriale.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În primele două luni din anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.947 persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax