Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste două milioane de euro pentru trei străzi din Oarda. Lucrări de reabilitare a carosabilului, după introducerea canalizării în zonă

Publicat


Documentaţia unei investiţii de 2,57 milioane de euro pentru reabilitarea a trei străzi din cartierul Oarda al oraşului Alba Iulia se află pe masa consilierilor locali în şedinţa de miercuri. Este vorba despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investițiiReparații capitale străzile Biruinței, Busuiocului și Dumbrăviței din cartierul Oarda, municipiul Alba Iulia”.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA este de 11.685.657,44 lei, respectiv 2.579.558,38 euro, din care construcţii-montaj 10.349.563,44 lei, respectiv 2.228.634,70 euro. Investiţia este eşalonată pe doi ani: 6.752.362,87 lei (1.460.554,93 euro) în primul an şi 3.588.200,57 lei (792.079,77 euro) în al doilea an. Durata de realizarea lucrărilor este de 26 luni.

Proiectul pentru strada Biruinței, cu o lungime de 1.590 ml, vizează lucrări  pe 11.158,20 mp carosabil, 5.204,5 mp trotuare, 2.300 mp parcaje, 2.700 ml rigole, 2.180 ml canalizaţie tehnică.

Pe strada Busuiocului, cu o lungime de 260 ml, sunt cuprinşi 2.109 mp carosabil, 478 mp trotuare, 580 ml rigole şi 450 ml canalizaţie tehnică.

Pe strada Dumbrăviței, cu o lungime de 1.051 ml, lucrările se vor desfăşura pe 7.331 mp carosabil, 7.565 mp trotuare, 2.102 ml rigolă, 2.102 ml canalizaţie tehnică.

În documentaţia proiectului se arată că aceste artere şi altele din cartierul Bărăbanţ au făcut obiectul unei iniţiative din 2011, prin PNDI – reabilitări drumuri de interes judeţean şi local, cu finanţare din credit contractat de Guvern. Însă programul PNDI nu a mai fost implementat, astfel că o parte din lucrări – reparaţii capitale la strada Măceşului din Bărăbanţ au fost executate din surse proprii şi credit contractat de primărie.

În cartierul Oarda, pe străzile Biruinţei, Busuiocului, Castanilor şi Dumbrăviţei între timp au fost realizate lucrări de canalizare menajeră şi reabilitare a reţelelor de apă, astfel că sunt necesare amenajări ale carosabilului, trotuarelor şi rigolelor.

foto: arhivă


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, pasionați de robotică, LOCUL 2 la „Rubix Demo” de la Blaj

Publicat

Echipa de robotică Army Bot a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit să obțină locul II la un demo de robotică, organizat sâmbătă, la Blaj.  Concursul a fost organizat de echipa de robotică Rubix, a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” și s-a desfășurat sâmbătă în sala de sport a colegiului din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Recompensă și pedeapsă”: Sfaturi pentru părinții din Alba Iulia. Atelier de parenting la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

Părinții au ocazia să afle sfaturi practice pentru dezvoltarea corectă și armonioasă a copiilor, într-un atelier de parenting organizat marți la Biblioteca Județeană. Un psiholog le va oferi recomandări, pe tema ”Recompensa și pedeapsa. Cât oferim copiilor din fiecare?”. În cadrul atelierului, participanților li se oferă recomandări de lectură, liste bibliografice tematice, carte de specialitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hoți de lemne prinși de jandarmi, la Aiud și Blaj. Au fost amendați cu peste 10.000 de lei

Publicat

Șase persoane care au sustras lemne din pădurea Cărbunari și pădurea Veseuș au fost surprinse de echipaje mixte formate din jandarmi şi reprezentanți Romsilva. Au fost sancționate contravențional, iar lemnele au fost confiscate, transmite Jandarmeria Alba. Cele două păduri din preajma municipiilor Blaj și Aiud se află în atenţia jandarmilor şi autorităților silvice, iar aceștia […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Primăria Alba Iulia reia proiectul ștrandului lăsat baltă de Mircea Hava. Baza de agrement ar putea fi terminată în 2021

Publicat

Din 2021, locuitorii din Alba Iulia se vor putea bucura, oficial, de un ștrand public în municipiu, dau asigurări autoritățile locale. Investiția de peste 4.000.000 de euro ar urma să fie demarată în acest an, pe terenul în suprafață de 4.000 de metri pătrați din zona Bazinului Olimpic. Primăria Alba Iulia va demara în acest […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate