Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste o sută de medicamente, considerate esenţiale, ar putea dispărea de pe piaţa din România. Motivele

Publicat

medicamentePeste o sută de medicamente considerate esenţiale a putea dispărea din România. Concluzia aparţine producătorilor, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că vrea să ieftinească terapiile care ies de sub patent, cu 35%. Asociaţiile de pacienţi prevăd o lipsă acută de tratamente, pentru cardiaci şi bolnavii de cancer.

Propunerea de ieftinire cu 35% a medicamentelor ieşite de sub patent este menţionată în Programul de Guvernare. Referitor la această măsură, părerile sunt împărţite.

„Sunt riscuri de dispariţia unor medicamente de pe piaţă, riscuri de discontinuitate şi de dificultate pentru pacienţi în a-şi asigura aceste medicamente. Sunt medicamnete din sfera cardiologiei, din sfera medicaţiei sistemului nervos central, musculos scheletic, respirator, nu mai vorbesc de produsele pentru oncologie”, spune Dan Zaharescu, preşedintele ARPIM, citat de digi24.ro.

În total, peste o sută de medicamente, ar putea dispărea din farmacii, avertizează producătorii.

„Eu prevăd o lipsă acută de medicamente dacă se introduce această măsură fără a se face un studiu de impact, fără a se lua măsuri de continuitate a tratamentelor pacienţilor această măsură populistă ne va duce în pragul disperării”, a precizat Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România, pentru digi24.ro.

Ministrul Sănătăţii spunea încă de acum două săptămâni că, în continuare, caută soluţii pentru a pune în aplicare regelementările legale, fără ca pacienţii să fie afectaţi.

Pe pagina www.lipsamedicamente.ro, creată special de autorităţi, sunt deja 200 sesizări.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax