Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste un milion de lei, subvenţii de la stat, plătite în primele patru luni pentru asociaţii şi fundaţii din judeţul Alba care oferă servicii sociale

Publicat

În primele patru luni ale anului 2014, patru asociaţii şi fundaţii care oferă servicii sociale în judeţul Alba au primit subvenţii de la bugetul de stat de peste 1,6 millioane de lei. Pe baza convenţiilor încheiate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, acestea au furnizat servicii pentru aproape 3.000 de persoane.

Asociațiile și fundațiile din România care oferă servicii sociale categoriilor de persoane vulnerabile beneficiază de subvenții de la bugetul de stat, potrivit prevederilor Legii nr. 34/1998. În baza convențiilor încheiate pentru anul 2014 de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în județul Alba, există patru astfel de asociații și fundații prestatoare de servicii sociale: ”Caritas” Alba Iulia, ”Caritas Metropolitan Greco Catolic” Blaj, ”AS 2001” Alba Iulia și ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.

În primele patru luni ale acestui an, de serviciile sociale furnizate de către asociațiile și fundațiile din județul Alba au beneficiat 2.791 de persoane. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba verifică serviciile prestate, gradul de satisfacție a beneficiarilor şi modul de utilizare a sumelor acordate cu titlu de subvenție din partea statului.

Potrivit convențiilor încheiate pentru anul în curs, Organizația ”Caritas” Alba Iulia a primit, în perioada ianuarie-aprilie 2014, 780.804 lei, sumă utilizată în acordarea serviciilor sociale unui număr de 2.074 persoane.

Asociației ”Caritas Metropolitan Greco Catolic” Blaj i-a fost achitată suma totală de 102.000 lei pentru serviciile sociale de care beneficiază 264 persoane, iar pentru serviciile acordate unui număr de 150 de persoane, Asociației ”AS 2001” Alba Iulia i-a revenit suma de 654.600 lei.

În conformitate cu prevederile convenției încheiate între Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, pentru serviciile sociale de care beneficiază 303 persoane a fost acordată, în primele luni ale acestui an, o subvenție în valoare totală de 102.695 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax