Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Petiție online pentru deschiderea traficului pe Autostrada Sebeș-Turda. Amânarea recepției, ”un act criminal”

Publicat

lotul 3 autostrada sebes turda

Comunitatea ”Declic” a lansat o petiție online adresată ministrului Transporturilor, Lucian Șova și directorului CNAIR, Ștefan Ioniță, prin care cere deschiderea în cel mai scurt timp a loturilor 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș – Turda. Reprezentanții ”Declic” spun că amânarea recepției reprezintă ”un act criminal” din cauza numărului mare de morți care se înregistrează anual pe tronsonul de drum național pe care se circulă în prezent.

”Birocrația ține o autostradă închisă pentru că noi tăcem. Este vorba de A10 Turda-Aiud. Pentru autorități este mai ușor să amâne rezolvarea problemei, dar dacă suficient de mulți le vom spune că amânarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulației. În caz contrar vor putea fi considerați responsabili moral pentru morții de pe șoseaua alăturată, DN1. Am lansat o petiție prin care cerem deschiderea urgentă a traficului rutier pe A10. Semnezi și tu?” se arată în mesajul celor de la Declic.

”Domnule Ministru Lucian Șova, domnule Director Ștefan Ioniță, Vă solicităm să deschideți în cel mai scurt timp circulația rutieră pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

Cu fiecare zi care trece, crește numărul accidentelor deosebit de grave ce au loc pe DN1, drumul paralel cu segmentul autostrăzii finalizate, dar neinaugurate. Zeci de oameni mor anual pe acest drum național. Tronsoanele din A10 finalizate deja, permit circulația rutieră în condiții de maximă siguranță și ar reduce aproape la zero numărul de accidente pe 25 de kilometri între Aiud și Turda.

Vă solicităm să identificați și să înlăturați toate barierele birocratice pentru ca recepția acestor tronsoane să nu mai fie amânată. Demonstrați-ne că viața chiar are prioritate. Chiar trebuie să așteptăm următorul accident mortal de pe DN1?” sună textul petiției.

Potrivit inițiatorilor, ”peste 80 de oameni mor în fiecare an pe DN1. În acest timp două tronsoane importante din A10, stau nefolosite pentru că CNAIR tergiversează recepția. Porțiunea dintre Turda și Aiud este una dintre cele mai periculoase ale acestui drum național. Este vorba de un drum de doar 2 benzi, extrem de aglomerat, intens folosit de traficul greu. Numeroasele curbe de pe această zonă deluroasă fac depășirile extrem de periculoase, de multe ori fatale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax