Connect with us
Publicitate

BLAJ

Petrecere cu 15 invitați la o pensiune din Blaj, oprită de polițiștii din Alba. Două persoane au fost amendate


Publicat

politie noaptea

O petrecere aniversară care urma să aibă loc sâmbătă seara la o pensiune din Blaj a fost oprită de polițiștii din Alba. Mai mult de atât, atât proprietarul pensiunii dar și bărbatul care își invitase 15 oaspeți la petrecere, au fost amendați, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română. 

De asemenea astfel de acțiuni au avut loc pe tot parcursul weekendului în mai multe județe din țară.

ARGEȘ

* Polițiștii au constatat desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune din Rucăr, cu participarea a 20 de persoane. Organizatorul,  un bărbat, de 50 de ani, din Rucăr, a fost sancționat cu 3.000 de lei, evenimentul fiind sistat.

* În cazul unei societăți din Pitești, de tip fast-food restaurant, având clienți în incintă la ora 00:30,  a fost întocmită documentație cu aspectele constatate, și înaintată către I.T.M., în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzută de art. 65, lit. q din Legea 55/2020.Totodată, persoanelor din local li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

BRĂILA

Aseară, poliţiştii brăileni au constatat, la un restaurant, că avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care participau aproximativ 65 de persoane.

Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât și administratorului societății comerciale. Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfășurarea evenimentului fiind întreruptă.

CARAȘ-SEVERIN

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș s-au autosesizat cu privire la o petrecere organizată în cursul nopții, în interiorul unui club din Caransebeș. Polițiștii au întrerupt petrecerea, evacuând cele 15 persoane găsite în interiorul localului. De asemenea, administratorul localului a fost  sancționat contravențional, cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr.55 din 2020.

IALOMIȚA

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii ialomițeni s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a 5 evenimente private, prin care s-au încălcat prevederile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă  organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

* În orașul Căzănești, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 13.000 de lei, în urma unei logodne ce a fost organizată în curtea unei familii.

* Tot la Căzănești, într-un local de evenimente, polițiștii au intervenit și au oprit organizarea unui botez, la care erau invitate 40 de persoane, atât organizatorul fiind sancționat contravențional, cu amendă de 3.000 de lei, cât și administratorul localului, cu amendă de 15.000 de lei.

* De asemenea, în municipiul Fetești, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 17.000 de lei, precum și 16 sancțiuni la Legea 12/1991, muzicanților prezenți, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

* În comuna Ograda, o cununie civilă, ce avea loc într-un cort amenajat în curtea unei familii, a fost întreruptă de polițiști, organizatorul fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei.

* Cel de-al cincilea eveniment privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști, în localitatea Malu Roșu, 25 de persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

IAȘI

* În jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au acționat, în comuna Ciortești,  la o cununie civilă care se desfășura în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 45 de persoane. Organizatorii evenimentului, doi bărbați, au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare.

* Tot în județul Iași, în jurul orei 20.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, la un restaurant din comuna Mogoșești, este organizată o petrecere privată, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au constatat că este vorba despre două petreceri private diferite, respectiv o nuntă și un botez, la care participau, în total, aproximativ 100 de persoane. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

ILFOV

* Ieri, în jurul orei 18.30, polițiștii din Otopeni, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  Ilfov, au efectuat verificări la o unitate de profil, din comuna Balotești, județul  Ilfov și s-au sesizat cu privire la organizarea și desfășurarea de evenimente în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus.

Astfel, polițiștii ilfoveni au constatat faptul că, în două saloane, se aflau în desfășurare două evenimente, respectiv o cununie, la care participau 37 de persoane și un botez, la care participau 33 de  persoane, fiind astfel încălcate dispozițiile H.G. 856/2020,  privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

Cele două evenimente au fost întrerupte, iar polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/ 2020, în valoare de 3.000 de lei.

* În aceeași zi, în jurul orei 15.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au constat că, la un restaurant din Voluntari, era în desfășurare un eveniment privat (parastas), la care participau 29 de persoane. La control au participat și lucrători de la D.S.P. Ilfov. În consecință, polițiștii au luat măsuri de întrerupere a evenimentului respectiv și au sancționat contravențional societatea comercială care a organizat  evenimentul.

* De asemenea, în jurul orei 15.30, în curtea unui imobil din Mogoșoaia, era în desfășurare un eveniment (nuntă), la care participau aproximativ 20 de persoane, astfel fiind încălcate dispozițiile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), precum și anumite prevederi ale Legii 61/1991.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și, în urma celor constatate, au întrerupt evenimentul și au aplicat sancțiuni contravenționale. În cele două cazuri, polițiștii ilfoveni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.200 de lei, conform Legii 55/2020 și Legii 61/1991.

MEHEDINȚI

Polițiștii mehedințeni au luat legătura cu 4 operatori economici, unde urmau să se desfășoare două nunți, un majorat, respectiv un botez. Două dintre aceste evenimente urmau să se desfășoare în municipiul Drobeta Turnu-Severin, iar alte două în orașul Strehaia. În urma discuțiilor purtate, organizatorii evenimentelor au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate.

SĂLAJ

În cadrul activităților desfășurate ieri, polițiștii din Jibou au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare 10.000 de lei, unei societăți comerciale, pentru organizarea unui eveniment privat (botez).

VASLUI

Ieri seară, polițiștii vasluieni au sistat derularea unui eveniment privat (cununie), organizat la un local de alimentație publică din  Vaslui, într-un spațiu închis (sală de evenimente).  Organizatorul și administratorul localului au fost sancționați contravențional, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

CNCAV, studiu despre eficiența vaccinurilor. Care sunt concluziile, în cifre

Publicat

CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate.

Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție covârșitoare împotriva infectărilor, a spitalizărilor și a deceselor.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

În urma studiului ce a inclus 1,7 milioane de persoane, s-a constatat că vaccinarea anti-Covid reduce de peste 20 de ori riscul de deces.

Eficiența vaccinurilor

Potrivit CNCAV, eficiența împotriva infecției, analizată pentru fiecare tip de vaccin, începând cu 14 zile de la efectuarea dozei 2 este următoarea:

  • Comirnaty/BioNTech Pfizer: 84.1% (CI: 81.8-86.1)
  • Spikevax/Moderna: 93.1% (CI: 84.1-97.0)
  • Vaxzevria/AstraZeneca: 71.1%.

Administrarea vaccinului Janssen (Johnson&Johnson) a debutat la data de 4 mai 2021 și nu s-au acumulat suficiente date pentru perioada raportată (până la 31 mai a.c.) anunță CNCAV. Eficiența acestui tip de vaccin va fi evaluată în perioada următoare.

Eficiența cumulată pentru toate tipurile de vaccin, calculată după 14 zile de la efectuarea dozei 2 este:

  • împotriva infecției – 84.4%
  • împotriva spitalizării – 91.8%
  • împotriva internării în ATI – 92.8%
  • împotriva decesului – 95.1%.

Riscul de evoluție severă a bolii variază în funcție de populația analizată, astfel că eficiența vaccinării împotriva infecției, a spitalizării, internării în ATI și a decesului în urma COVID-19 a fost calculată ajustat, în funcție de vârstă, sex și săptămâna testării.

Concluziile studiului

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 a redus de peste 5 ori riscul de infecție, de peste 10 ori riscul de spitalizare, de aproape 14 ori riscul de internare în ATI și de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19, potrivit sursei citate.

O altă concluzie a fost că protecția împotriva spitalizării, internării în ATI și a decesului este de peste 50% încă de la administrarea dozei 1, la minimum 14 zile de la efectuarea acesteia.

CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Setul de date analizat a inclus peste 2,7 milioane de teste (pozitive și negative), colectate de la peste 1,7 milioane de persoane, cu vârsta de peste 16 ani și cu istoric cunoscut de vaccinare împotriva COVID-19.

Studiul s-a efectuat în perioada februarie – mai 2021, atunci când varianta Alfa a virusului era dominantă în România.

surse: CNCAV; Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Topul Firmelor din Alba, eveniment amânat din cauza noilor restricții. Precizările organizatorilor

Publicat

Camera de Comerț și Industrie Alba a anunțat sâmbătă că evenimentul Topul Firmelor 202o a fost amânat, din cauza noilor restricții ce intră în vigoare de luni, 25 octombrie.

Vezi și DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie

Evenimentul era programat să se desfășoare joi, 28 octombrie, cu participarea reprezentanților firmelor premiate pentru activitate.

Camera de Comerţ si Industrie Alba premiază în fiecare an excelența în afaceri prin Topul Firmelor din județul Alba.

Anterior amânării evenimentului, condiția de participare era certificatul verde.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sebeș: Cupa Muhlbach la tenis de câmp, ediția a XVII-a, în perioada 23-26 octombrie, cu sportivi din Alba și din țară

Publicat

Municipiul Sebeș este, și în acest an, gazda competiției “Cupa Muhlbach” la tenis de câmp.

Concursul se adresează copiilor și juniorilor, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 și 18 ani, băieți și fete.

Întrecerile se desfășoară pe terenurile bazelor sportive Tenis Club Dura din Sebeș și Tenis prof. Lincă, în perioada 23-26 octombrie 2021.

Competiția este cuprinsă în calendarul competițional al anului 2021 întocmit de Federația Română de Tenis.

Participă sportivi legitimați din toată țara, iar rezultatele obținute contează pentru întocmirea clasamentului general individual pe categorii de vârstă.

Și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din: Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Aiud, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Zalău, Cluj, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Ștei, Petroșani, Mediaș.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv, vor acorda diplome, cupe, medalii și obiecte sportive.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Aproape 90% dintre pacienții COVID internați în secțiile din județ sunt nevaccinați. Situația din spitale

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Aproape 90% dintre pacienții internați în secțiile COVID din județul Alba sunt nevaccinați, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică.

Procentul este de 100% pe secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și la secția de Psihiatrie din Aiud.

Din datele transmise de DSP Alba, valabile la data de 23 octombrie, în județ sunt internați 382 pacienți COVID, iar 334 dintre aceștia (87%) sunt nevaccinați.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

Dintre cei 48 de pacienți COVID spitalizați, care sunt vaccinați, cei mai mulți (10) sunt internați la Pneumoftiziologie Aiud.

Procentul pacienților nevaccinați din total spitalizați pe secții COVID din Alba – situația la 23 octombrie (sursa DSP Alba):

Spitalul Județean de Urgențe Alba

Secția Covid Boli Infecțioase: 44 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (84%) și 7 vaccinați

Secția Covid ATI: din 15 pacienți internați, 15 nevaccinați (100%)

Spitalul Municipal Aiud

Secția Covid – ATI: 22 pacienți internați, din care 21 nevaccinați (95%) și 1 vaccinat

Secția Covid – Interne: 30 pacienți internați, din care 25 nevaccinați (83%) și 5 vaccinați

Secția Covid – Psihiatrie: 5 pacienți internați, toți nevaccinați (100%)

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Secția Covid – Pneumologie: 43 pacienți internați, din care 33 nevaccinați (77%) și 10 vaccinați

Spitalul Municipal Blaj

Secții Covid – Infecțioase + ATI +TI: 38 pacienți internați, din care 31 nevaccinați (82%) și 7 vaccinați

Spitalul Municipal Sebeș

Secții Covid – Infecțioase și Pediatrie: 35 pacienți internați, din care 32 nevaccinați (91%) și 3 vaccinați

Spitalul Orășenesc Cugir

Secția Covid – Infecțioase: 55 pacienți internați, din care 50 nevaccinați (91%) și 5 vaccinați

Spitalul Orășenesc Abrud

Secția Covid – interne: 45 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (82%) și 8 vaccinați

Spitalul Orășenesc Câmpeni

Secția Covid – interne: 50 pacienți internați, din care 48 nevaccinați (96%) și 2 vaccinați

Potrivit situației de la data de 23 octombrie, numărul paturilor ATI destinate pacienților COVID a fost suplimentat în Alba. Este vorba despre alte două paturi la spitalul din Blaj.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate