Connect with us
Publicitate

Uncategorized

PFA-urile ar putea angaja persoane cu contract individual de muncă

Publicat

Una dintre ordonanţele de urgenţă aflată în discuţii în Guvern vizează posibilitatea persoanelor fizice autorizate, prin modificarea legislaţiei, de angaja cu contract individual de muncă alte persoane, în vederea desfăşurării activităţii pentru care au fost autorizate.

În situaţia în care această ordonanţă de urgenţă va fi aprobată, persoana fizică autorizată îşi poate desfăşura activitatea individual şi independent sau poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă.

Actul normativ mai prevede că persoana fizică nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează, chiar dacă această colaborare este exclusivă.

De asemenea, potrivit Memorandumului de Înţelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeană, până în toamna acestui an vor avea loc o serie de modificări în legislaţia muncii. Un adintre acestea vizează suplimentarea cu o lună a perioadei în care angajaţii care lucrează peste durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice şi extinderea cazurilor în care pot fi încheiate contracte de muncă pe durată nedeterminată.

Comisia Europeană doreşte lărgirea categoriilor de situaţii în care pot fi folosite contracte de muncă pe durată determinată, asigurându-se că aceasta nu va creşte segmentarea pieţei muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax