Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pfizer anunță că testează un vaccin împotriva mai multor boli de plămâni împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Publicat

Pfizer a anunţat luni că a început un studiu clinic în care se urmărește eficiența unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-Covid-19, la persoane cu vârste de peste 65 de ani, scrie Reuters.

Studiul va include 600 de adulţi care vor fi recrutaţi din studiul pentru vaccinul pentru Covid-19, la cel puţin şase luni înainte de la administrarea rapelului.

Obiectivul studiului este de a vedea dacă această combinaţie de vaccinuri este sigură şi reacţia sistemului imunitar după adăugarea unui vaccin pneumococic la vaccinul pentru Covid-19.

Vaccin împotriva a serotipurilor responsabile de pneumonie

Candidatul la vaccin, 20vPnC, este dezvoltat pentru protejarea adulţilor împotriva a 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumococice invazive şi pneumonie.

Vaccinurile anti-Covid-19 au fost recomandate pentru a fi administrare singure. Însă, pe baza experienţei cu vaccinuri non-Covid, Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că vaccinurile COVID-19 şi alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeaşi zi.

În decembrie, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acceptat să evalueze cu prioritate o cerere a Pfizer de licenţă pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulţi cu vârste de peste 18 ani şi a stabilit o dată pentru decizie în luna iunie.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea companiei de autorizare a introducerii pe piaţă a 20vPnC.

A treia doza de vaccin la 8-12 luni de rapel

CEO-ul Pfizer a spus că a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute, scrie Mediafax.

Albert Bourla spune că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni. Pe baza acestor date a fost luată decizia de a elimina obligaţia purtării măştii în SUA.

Încă de la finele lunii februarie, Pfizer şi BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

În luna aprilie au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză.

Tot atunci, Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

În acelaşi timp, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.

sursa: digi24.ro, agerpres.ro, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax