Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia este aproape finalizată. În luna august se deschide

Publicat

Construcția pieței agroalimentare din centrul orașului este aproape gata, după o odisee de aproape trei ani de zile. Trei ani în care Primăria a contractat doi constructori diferiți, pentru că unul a tras o mare țeapă după ce a construit 80% din ea. Pentru a continua construcția, administrația a fost nevoită să contracteze o nouă firmă, iar acum lucrarea este aproape finalizată. Redeschiderea pieţei modernizate ar putea avea loc după data de 5 august. 

Piața din centrul orașului Alba Iulia este aproape finalizată. Termenul la care contractul se termină pentru noua firmă care lucrează în această locaţie este de 30 iulie.

 

Lucrările care au început în 2015 cu firma Telecerna din Deva ce pare că s-a târât pe coate în timpul construcției și timp de doi ani s-a jucat cu răbdarea instituției publice, nervii vânzătorilor și a clienților până când primăria a reziliat contractul, sunt aproape de a fi finalizate.

Timp de trei ani, piața din Centru s-a mutat în fața clădirii Electrica, o veritabilă favelă, în care au suferit comercianții alături de clienți, fie pe ger în mijlocul iernii, fie cu produsele în soare pe timp de vară.

piata temporara centru

Noua firmă contractată de Primărie, Alfa Construct SRL din Alba Iulia, aproape a terminat mare parte din construcție.

În caietul de sarcini lucrările necesare țineau de ”remedierea fisurilor din pardoseala de beton, refacerea suprafețelor de beton sablate, reparații la treapta de beton pentru postul trafo din corpul administrativ și reabilitarea rosturilor din partodoseala de beton”.

Mai erau necesare hidroizolații la planșeu, dar și etanșarea sistemului de îndepărtare a apelor, pe acoperișul clădirii administrative.

 ”Pentru finalizarea obiectivului mai sunt necesare lucrări în continuare și dotări, din proiect, care sunt rest de executat din contractul inițial”, se precizează într-un document referitor la investiţie. Este vorba despre „amenajarea spațiilor verzi, alimentarea cu apă, instalații sanitare, dar și lucrări de rezistență la corpul administrativ, confecții metalice și multe altele.

Mai sunt necesare obiecte perimetrale din beton, locurile pentru cântare, rastel de inox pentru biciclete etc”

Pe lângă remedierile la lucrarea deja făcută, noua firmă trebuia să realizeze zugrăveli exterioare pentru stâlpi, balustrade de protecție, reparații la streșini, turnare de beton.

Mobilierul destinat pieței va ajunge în data de 5 august, urmând să fie montat. Apoi va fi posibilă deschiderea pieței, după aproape 3 ani de așteptări.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Udila

    sâmbătă, 21.07.2018 at 20:27

    La asa primarie si primar asa calitate de piata

  2. pilu

    duminică, 22.07.2018 at 19:31

    Unde ati vazut turnare de beton ? Asa v-au spus ”specialistii” Primariei ? 2 luni pentru dat cu bidineaua ? Toti care au trecut prin zona s-au mirat de termenul larg cerut de constructor pentru zugravit. Larg ca si intindere in cifre e si salarul batranului Stalin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax