Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia va fi modernizată cu 2,76 milioane lei, de o firmă din Deva. Când încep lucrările


Publicat

piata agroalimentara centru alba iulia planLucrările la modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia încep cel târziu în aprilie, contractul în valoare de 2.764.897,89 lei cu TVA fiind câştigat prin licitaţie de firma Telecerna SRL din Deva. Tarabele vechi şi structurile degradate din piaţă ar urma să fie înlocuite şi spaţiul amenajat pentru o mai bună utilizare.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, pe parcursul lucrărilor, activitatea pieţei agroalimentare va fi relocată cel mai probabil în spaţiile din parcarea din zona străzii Decebal – sediul Electrica. Deocamdată nu a fost stabilită o dată exactă sau condiţiile concrete, urmând să fie semnat contractul pentru lucrări şi să înceapă amenajările.

La licitaţia pentru contractul de lucrări “Reabilitare piaţă agroalimentară Centru Alba Iulia” au participat trei firme: Pomponio Construcţii SRL Deva (Punct de lucru Vinţu de Jos), Telecerna SRL Deva (cu terţ susţinător Matcon SRL Lugoj) – şi Casido SRL Brăila. Contractul a fost atribuit pe criteriul preţului cel mai mic.

Cum va fi amenajată piaţa din centru

Vor fi desfiinţate structurile metalice exterioare şi va fi construită o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie.

Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.

Platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori.

Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).

Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

Date tehnice:

Terenul aparţine Municipiului Alba Iulia, cu o suprafaţă de 3.810 mp şi se intervine pe 3100,04 mp. Piaţa propriu-zisă se află pe 3052,10 mp, respectiv 39,12 mp suprafaţa intervenţiei asupra corpului B (clădirea administraţiei pieţelor), 8,82 mp suprafaţa platformei îngropate pentru containere subterane.

Reabilitarea zonei de desfacere a produselor alimentare – 1918,79 mp; drum auto asfalt, alveole si locuri de parcare 1001,71 mp.

Cost total estimat pentru realizarea lucrărilor de “Reabilitare Piaţa Agroalimentară Centru, Alba Iulia” este de 2.824.214 lei (fără TVA), respectiv 627.854,25 euro (1 euro = 4.4982 lei, în data de 06.01.2015); include şi suma de 252.414 lei fără TVA ce reprezintă valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute în procent 10% din articolele de lucrări.

Se propune:

– demolare totală sau parţială a structurilor existente şi construirea unei pieţe noi, respectiv intervenţia asupra clădirii existente cu funcţiuni administrative (corpul B)

– se vor desfiinţa toate structurile metalice exterioare existente (o structură principal, 11 secundare)

– se va demola platforma existentă a pieţei, împreună cu trotuarele şi drumul auto adiacent; se asigură eliminarea mobilierului existent şi eliberarea terenului pe suprafaţa de 3052,10 mp.

– la clădirea administraţiei pieţelor (corpul B) în exterior se vor desfiinţa structura metalică de protecţie a scărilor, platformele scărilor aferente grupurilor sanitare; se demontează tâmplăriile ferestrelor de pe faţadele sud, est, vest; în interior, în grupurile sanitare se demolează compartimentările, finisajele şi tâmplăriile actuale.

Se vor construi:

– structura de acoperire din zona desfacere produse agroalimentare, platoul pieţei şi drumurile de acces

– corpul A

Se va reabilita corpul B.

Proiectul a fost aprobat de consilierii locali din Alba Iulia anul trecut, iar licitaţia pentru contract s-a derulat în perioada ianuarie-februarie. Investiţia a fost estimată iniţial la valoarea de 3,5 milioane lei, din care lucrări de construcţii-montaj 2.696.559 lei (609.047 euro), fără TVA.

În documentaţie se explica situaţia din prezent: piaţa agroalimentară Centru din Alba Iulia se află într-o stare de degradare avansată, aspectul architectural şi funcţional al zonei lasă de dorit (degradarea structurii metalice, învelitorii, mobilierului suprafeţelor de expunere a produselor, platforme din dale de beton şi reţelelor de utilităţi, lipsa amenajării necesare sectorizării produselor, iluminat necorespunzător).

Toate intervenţiile asupra pieţei vor fi gândite în relaţie cu hala agroalimentară şi clădirea administrativă, pentru a se completa reciproc.

Zona de desfacere a produselor agroalimentare este acoperită cu o structură formată din stâlpi de beton şi planşee casetate din beton şi polistiren. Platoul pieţei este o platformă impermeabilizată, din beton atiderapant. Corpul A este o clădire pe parter, în suprafaţă de 115,47 mp, amplasată pe latura sudică a platoului pieţei. Prezintă o structură în cadre cu planşeu dală, închidere cu pereţi din zidărie şi tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolant.

La corpul B, prin intervenţia la nivel de clădire se urmăreşte reabilitarea faţadelor şi a grupurilor sanitare aflate la parter. Zona de desfacere a produselor agroalimentare este acoperită cu o structură formată din stâlpi de beton şi planşee casetate din beton şi polistiren. Platoul pieţei este o platformă impermeabilizată, din beton atiderapant.

Corpul A este o clădire pe parter, în suprafaţă de 115,47 mp, amplasată pe latura sudică a platoului pieţei. Prezintă o structură în cadre cu planşeu dală, închidere cu pereţi din zidărie şi tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolant. La corpul B, prin intervenţia la nivel de clădire se urmăreşte reabilitarea faţadelor şi a grupurilor sanitare aflate la parter.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Tomy

    marți, 10.03.2015 at 15:36

    Si pina la renovare unde va functiona piata ? Sau va fi inchisa definitiv ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Alina Bica reținută de Poliția italiană. Fosta șefă a DIICOT și Ioan Bene, un alt fugar celebru, vor fi aduși în România

Publicat

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica și Ioan Bene- un om de afaceri din Cluj, urmărit internațional au fost reținuți, vineri seara, în Italia. Ea era urmarită internațional in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul București.

Alina Bica a fost dată în urmărire deoarece „se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Alina Bica apărea pe site-ul IGPR la secţiunea „Persoane urmărite”, ea fiind plecată în Costa Rica.

Potrivit IGPR, odată cu fosta șefă DIICOT, polițiștii italieni l-au reținut și pe Ioan Bene. Acesta era urmărit internațional pentru fals sub înscrisuri sub semnatură privată, dare de mită, evaziune fiscală și are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ion, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 6 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat Liviu Vasilescu, şeful IGPR.

Pe 23 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat judecarea în apel a dosarului ANRP – Alina Bica. Completul de cinci magistraţi a stabilit această măsură până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor sesizări privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie.

Pe 26 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată de magistraţii Instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.

Alina Bica a fugit din țară la începutul anului 2018. Inițial, fosta șefă a DIICOT s-a refugiat în Costa Rica, precum prietena sa, Elena Udrea.

Fostă şefă a DIICOT a fost dată în urmărire, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Fotografia ei a fost postată pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea „persoane urmărite”.

Autoritățile italiene l-au reținut și pe Bene Ioan, urmărit international în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnătura privată, dare de mita, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

Omul de afaceri Ioan Bene, condamnat la 3 ani şi 8 luni la închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat în Penitenciarul Gherla.

În plus, Poliţia Română scrie că „la data de 12.06.2020 a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni închisoare de către Tribunalul Bucureşti, Secţia Penală I, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Ioan Bene conducea mai multe firme care au derulat proiecte cu Consiliul Judeţean Cluj, printre care cel de construire a noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Acesta are în derulare şi proiecte imobiliare, dar este şi cumpărătorul fostului hotel ”Continental” din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care vroia să îl reabiliteze.

Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predării către România.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier la Arieșeni. Copil de 10 ani rănit GRAV după ce mașina în care se afla a lovit o autoutilitară

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară care transporta înghețată a avut loc, vineri seara, pe DN 74, pe raza comunei Arieșeni.

Potrivit IPJ Alba, autoturismul a lovit, din spate, autoutilitara care era oprită pe marginea drumului.

În urma impactului un copil în vârstă de 10 ani, pasager în autoturism, a suferit răni în zona capului.

La accident a intervenit un echipaj al Serviciului Public Salvamon Salvaspeo Alba, care i-a acordat copilului primul-ajutor.

Potrivit reprezentanților Salvamont, băiatul a fost predat uni echipaj SAJ Alba și transportat la UPU Câmpeni.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: Mercedes ”lansat” în depășiri ricante între Micești și Alba Iulia. A fost la un pas de a face un accident

Publicat

Șoferul unui Mercedes care a făcut, vineri, un slalom printre mașinile care circulau pe drumul dintre Micești și Alba Iulia a scăpat ”la milimetru” de tamponarea cu două autoturisme care circulau regulamentar.

În imaginile trimise de un cititor pe adresa redacției Alba24 se poate vedea cum conducătorul auto a intrat de două ori în depășire încălcând grav regulile de circulație.

Imaginile au fost surprinse de un participant la trafic ce rula pe aceeași direcție cu mașina lansată în depășiri succesive.

Pe lângă faptul că depășirile sunt riscante, șoferul ieșind brusc în fața mașinilor care vin de pe contrasens, se poate vedea cum acesta trece peste linia dublă continuă, de mai multe ori.

Potrivit albaiulianului care a filmat și ne-a trimis imaginile, tamponările au fost evitate doar datorită șoferilor care au încetinit și au lăsat Mercedesul să treacă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia:”Sunt onorată să fiu absolventa acestui liceu”

Publicat

Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a prezentat-o, vineri, pe pagina de Facebook, pe Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a instituției de învățământ. Potrivit reprezentanților liceului, tânăra a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, iar în urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, ea a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

”Încă de la începtutul liceului Cosmina și-a stabilit obiective mărețe, reușind prin pregătire intensă și constantă să devină șef de clasă, elev plutonier adjutant și mai apoi șef de promoție. Ea a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, spun reprezentanții colegiului.

Pe Cosmina o încearcă acum, la finalul acestui capitol frumos, care a fost colegiul militar, sentimente de bucurie dar și de nostalgie. Este fericită că și-a atins obiectivele pe care și le-a fixat, dar tristă pentru că se desparte de colegii care timp de patru ani i-au fost aproape, de cadrele didactice și militare.

”Sunt foarte onorată să port acest titlu de șef de promoție și să fiu absolventa acestei prestigioase instituții de învățământ militar liceal. Sunt fericită că am atins obiectivele pe care mi le-am stabilit dar în același timp sunt tristă pentru că îmi părăsesc colegii, cadrele didactice și militare. Sunt conștientă însă că viața este un drum cu un singur sens și trebuie să îi urmez cursul. Sunt nerăbdătoare să îmbrac uniforma de student, să îmi cunosc noii colegi și să îmi stabilesc noile obiective” a spus Cosmina.

Datorită performanțelor școlare deosebite, Cosmina a fost desemnată anul trecut, elevul plutonier adjutant, elevul cu cel mai mare grad onorific în colegiul militar. Despre îndeplinirea acestei misiuni, Cosmina spune că a reprezentat o mare responsabilitate dar a ajutat-o să devină mai sociabilă și mai tolerantă cu ceilalți. Ea îi îndeamnă pe colegi să se pregătească în continuare „pentru că repetiția este cheia învățăturii, iar învățătura este cheia succesului și să nu uite că fac parte din marea familie a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul!”.

Diriginta Cosminei, doamna profesoară Simina Dura, spune despre eleva sa că a fost un model de implicare, dăruire și reușită în pregătirea școlară.

”Cosmina a fost, pentru mine, o provocare! O provocare să o cunosc, să o înteleg dar mai ales să-i transmit cunoștințe la un nivel înalt. O elevă cu un potențial intelectual deosebit, s-a dăruit pregătirii cu o seriozitate rar întâlnită la un elev. Astfel de-a lungul celor patru ani, s-a menținut pe primul loc în clasă. A reprezentat pentru colegi un sprijin atunci când i se solicita ajutorul pentru a întelege și rezolva sarcinile didactice. Sunt convinsă că va dovedi aceeași abnegație și implicare pentru pregătirea sa atât ca studentă cât și ca profesionist. O felicit, îi doresc mult succes și să își facă o viață frumoasă, plină de satisfacții!”.

În urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, Cosmina a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

Felicitări, Cosmina! Suntem mândri de tine şi îţi dorim mult succes în tot ceea ce îți propui în viitor!”, au scris reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate