Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Piața Agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia va fi modernizată cu 3,5 milioane lei. Cum va arăta zona reabilitată

Publicat


Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia, în spatele sediului Primăriei, intră în atenţia autorităţilor locale, pentru modernizare. Tarabele vechi şi zona neamenajată corepunzător vor fi schimbate, iar platforma va fi restructurată, astfel încât să îndeplinească standardele pentru comercializarea produselor. Pentru investiţii, consilierilor locali lise propune aprobarea finanţărilor evaluate la 3,5 milioane lei din bugetul local şi alte surse.

Reprezentanţii Serviciului Investiţii şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei motivează că Piaţa agroalimentară Centru din Alba Iulia se află într-o stare de degradare avansată, aspectul architectural şi funcţional al zonei lasă de dorit (degradarea structurii metalice, învelitorii, mobilierului suprafeţelor de expunere a produselor, platforme din dale de beton şi reţelelor de utilităţi, lipsa amenajării necesare sectorizării produselor, iluminat necorespunzător) şi arată că toate intervenţiile asupra pieţei vor fi gândite în relaţie cu hala agroalimentară şi clădirea administrativă, pentru a se completa reciproc.

Planurile sunt incluse în documentația tehnico-economice pentru obiectivul ”Reabilitare Piața agroalimentară Centru – Alba Iulia”, pentru care sunt estimate costuri de 3.506.351 lei (791.947 euro), din care lucrări de construcţii-montaj 2.696.559 lei (609.047 euro). Lucrările ar urma să fie finalizate într-un an şi presupun reabilitarea zonei de desfacere a produselor agroalimentare pe o suprafaţă de 1.918,70 mp, reabilitarea corpului administrativ (39,12 mp), drum asfaltat, alveole, locuri de parcare pe o suprafaţă de 1.001,71 mp.

Cum va fi amenajată piaţa din centru

Vor fi desfiinţate structurile metalice exterioare şi va fi construită o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie.

Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.

Platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori.

Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).

Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

foto: arhivă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Și-a făcut-o cu mâna lui”. Un bărbat, trimis în judecată pentru obscenități comise în șanturile Cetății Alba Carolina

Publicat

santurile cetatii

Un bărbat care s-a masturbat în șanturile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în fața a două tinere, a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul se autosatisfăcea, în plină zi, în jurul orei 15.00. Prin zona respectivă au trecut două tinere, iar în acel moment, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda. Decizia se aplică imediat

Publicat

O familie din Alba Iulia, grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, aflată la doar la câţiva metri de locuinţa acesteia, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Deși decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt 4 zile pentru înscrierile la școlile militare de jandarmi. Câți tineri din Alba s-au înscris deja

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba a anunțat marți că 72 de tineri din județ s-au înscris pentru sesiunea de admitere de la începutul anului viitor la școlile de subofițeri Drăgășani și Fălticeni. Mai sunt 4 zile în care tinerii interesați pot depunde cereri de înscriere, urmând să parcurgă celelalte etape premergătoare examenului scris. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis lasă să se înțeleagă că va evita dezbaterea cu Viorica Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Publicat

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații luni seară, înainte de ședința de la sediul PNL. Președintele a lăsat de înțeles că cel mai probabil nu va accepta o dezbatere nici în turul doi, vorbind despre ”o manevră a PSD de a atrage atenția”. ”Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate