Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Piaţa Cetate din Alba Iulia, în pericol să se prăbuşească. Comercianţii preferă să rişte decât să-şi părăsească tarabele

Publicat

Piaţa Cetate din municipiul Alba Iulia reprezintă un pericol atât pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea acolo, cât şi pentru cetăţenii care îşi fac cumpărăturile de la tarabe. Acesta este semnalul de alarmă tras de viceprimarul Paul Voicu. A ridicat problema stării deplorabile în care se află piaţa, în faţa consilierilor locali.

În cursul săptămânii trecute, o echipă formată din specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi angajaţi ai Prefecturii Alba s-au deplasat în Piaţa Cetate, pentru a constata starea stâlpilor de rezistenţă şi a copertinei, care, din cauza stării avansate de degradare, ameninţă siguranţa cetăţenilor. Controlul efectuat la faţa locului a arătat faptul că la realizarea acestei construcţii nu au fost respectate anumite aspecte din proiectul tehnic. Este vorba în principal despre materialul din care este realizată copertina, respectiv placa de azbestciment care, pe lângă faptul că este cancerigenă, nu este concepută să reziste la intemperii. Inspectorii au atras atenţia că această copertină ar trebui demolată de urgenţă şi înlocuită cu una din tablă cutată. Mai mult decât atât, 34 de stâlpi de rezistenţă, din lemn, s-au rupt din cauza greutăţii care îi apăsa, iar administratorii au optat, în locul unor reparaţii capitale, pentru improvizaţii.

Specialiştii au dispus efectuarea unei expertize tehnice, iar, până la soluţionarea acestor nereguli, întreg perimetrul afectat al pieţei să fie închis. Din nefericire însă, atât administratorul pieţei, cât şi comercianţii de la tarabe refuză să se conformeze indicaţiilor şi continuă să-şi vândă nestingheriţi produsele, în piaţa care ameninţă să devină capcană.

Problema Pieţei Cetate readuce în discuţie un subiect, îngropat se pare de administraţia locală, respectiv lipsa unor spaţii moderne şi amenajate corespunzător din punct de vedere al normelor europene în Alba Iulia. Subiectul a fost deschis în Consiliul Local ca urmare a unor adrese primite de la mai multe persoane referitor la cererea societăţii Occident 2000 SRL de a construi în apropierea pieţei o clădire cu destinaţie de spaţii comerciale. Solicitarea firmei a fost contestată de unul dintre proprietarii pieţei agroalimentare, Romulus Petru Costea. Reamintim că, acesta împarte perimetrul pieţei cu un alt proprietar şi anume Ioan Feisan.

Până când Inspectoratul de Stat în Construcţii şi edilii locali vor decide soarta acestei construcţii şubrezite, pe care o reprezintă Piaţa Cetate şi implicit a comercianţilor de acolo, vă prezentăm o galerie foto cu piaţa în prezent:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax