Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Piaţa imobiliară din Alba Iulia, aproape neschimbată faţă de anul trecut. Cât te costă să cumperi sau să închiriezi o locuinţă

Publicat

Piața tranzacţiilor imobiliare în Alba Iulia se menține cam la același nivel cu cel de anul trecut, respectiv în urmă cu doi ani. În continuare, la mare căutare sunt apartamentele cu două camere atunci când vine vorba de cumpărat și garsonierele, dacă ne referim la închirieri.

Cei interesați de cumpărarea sau închirierea unui apartament în Alba Iulia trebuie să știe că prețurile sunt relativ aceleași cu cele de anul trecut. În continuare cumpărătorul poate să negocieze prețurile care sunt de obicei cu 15-20% mai mari decât cel real.

„La noi s-a creat acest trend de a negocia, de aceea automat cel care vinde pune cu 15% mai mult pentru că este conștient că cei interesați să cumpere vor să negocieze. Sunt prea puține cazurile în care omul are un preț fix stabilit și nu dorește să lase din el”, ne-a declarat un agent imobiliar.

Cele mai căutate locuințe sunt în zona Cetate și Centru. Aici prețurile apropiate. De exemplu, un apartament în zona Cetate-Mercur costă între 24.000 euro, dacă este la parterul blocului sau la etajul patru și 35.000 euro, dacă este finisat și se află la etaj intermediar. În centrul orașului, prețurile apartamentelor cu două camere variază între 24.000 euro și 38.000 euro, cu finisări superioare.

Cele mai scumpe locuințe din Alba Iulia se găsesc în zona Caroline, Gemina, unde prețul unui apartament cu două camere ajunge și la 45.000 de euro. La polul polul opus, cele mai ieftine sunt aceleași ca și anul trecut și anume zona Vasile Goldiș şi Arnsberg, unde prețul acestora este cuprins între 18.000 euro și 24.000. Prețuri asemănătoare se găsesc și în Ampoi 1 și 2, unde un apartament cu două camere costă între 20.000 euro şi 28.000 euro. În Ampoi 3, prețurile sunt cuprinse între 25.000 euro şi 32.000 euro.

Potrivit agentului imobiliar, există un interes foarte scăzut pentru apartamentele cu 3-4 camere, pentru care prețurile pot trece de 55.000 de euro.

În ceea ce priveşte casele, acestea se vând la prețuri ce diferă în funcție de zonă, suprafaţă, finisaj. De exemplu, o casă de 300 mp, cu teren de 1000 mp, cinci dormitoare, finisată costă în jur de 170.000 de euro.

Potrivit statisticilor anul acesta la mare căutare vor fi şi terenurile agricole.

Închirieri

Tranzacțiile în domeniul închirierilor se fac destul de repede. La mare căutare sunt garsonierele, care se închiriază la preţuri între 100 de euro și 150 euro pentru o locuință super finisată.

Și apartamentele cu două camere sunt destul de căutate. Prețul de închiriere a acestora este cuprins între 120 şi 200 de euro. De asemenea, se mai poate negocia o chirie ce trece de 300 de euro, dar în care sunt incluse cheltuielile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albina

    marți, 21.01.2014 at 16:17

    Daca acestea sunt preturile de anul asta, atunci sunt destul de mici fata de anul trecut, Am cumparat un apartament anul trecut dar preturile sunt mult mai mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax