Connect with us
Publicitate

SPORT

Piața pariurilor din România (P)

Publicat

Pariurile sportive reprezintă o activitate tot mai căutată în ultima perioadă, atât la nivel mondial, cât și în România.

Evoluția acestei piețe a fost absolut spectaculoasă, în special după apariția pariurilor online.

Conform unei analize realizate de specialiștii KeysFin, această piață și-a crescut valoarea de peste patru ori în ultimii șapte ani, depășind 1,5 miliarde de lei în 2016. De asemenea, se estimează că peste 5% din populația țării pariază în mod constant pe rezultate sportive.

Evoluția pieței de pariuri din România

Casele de pariuri au apărut în România în 1996, odată cu primele agenții deschise de câțiva investitori ciprioți. De atunci și până acum, pariurile sportive și-au continuat trendul ascendent, beneficiind de revoluția digitală, de diversificarea ofertei de pariere, dar și de performanțele sportivilor români.

Piața pariurilor înainte de era internetului

La început, românii pariau în sistem Pronosport. Acesta presupunea parierea pe un număr de evenimente sportive prestabilite, în majoritate meciuri de fotbal din Serie A.

Pariurile sportive la vremea aceea se rezumau la pariurile pe fotbal, neexistând opțiuni de pariere pe sporturi de nișă, și nici statistici sau rezultate în timp real.

Agențiile stradale au adus cu ele o diversificare a ofertei și au modelat piața autohtonă a pariurilor. Acestea au însemnat un spațiu dedicat pentru comunitățile de pariori, posibilitatea de a urmări live rezultatele pe Teletext, dar și diversificarea ofertei de pariere. Ofertele agențiilor de pariuri includeau și pariuri de tip Șansă dublă, Peste/Sub, Handicap etc.

Piața pariurilor în epoca internetului

Dezvoltarea internetului a contribuit la cizelarea pariorilor, care aveau acum toată informația necesară la îndemână. Ei nu mai depindeau de agenții pentru citirea rezultatelor și a clasamentelor. Este, de asemenea, perioada în care mulți pariori au început să se specializeze și să învețe detaliile „tehnice”, precum ce presupune o cotă și cum să pună corect o miză.

Pariurile au continuat să se dezvolte odată cu internetul, pariurile online câștigând teren în fața pariurilor plasate în agențiile stradale. În online totul este mai simplu, pariurile se pot plasa din confortul propriei locuințe prin câteva clicuri, accesul la informație este permanent, oferta de pariere tot mai bogată și mai variată.

Totodată, odată cu apariția internetului și a caselor de pariuri online, s-au dezvoltat și comunitățile de pariori, adevărate mine de aur pentru cei care doresc să-și maximizeze șansele de câștig. Aici se împărtășesc informații, sfaturi, strategii de pariere și ponturi, tot ce ai nevoie pentru a stabili selecțiile câștigătoare.

Ce a rămas, însă, neschimbată este preferința românilor pentru pariuri fotbal, fotbalul continuând să fie cel mai iubit și urmărit sport la nivel național. Performanțele echipelor de club românești și ale fotbaliștilor români au contribuit și ele, la rândul lor, la succesul pariurilor sportive

Strategii de pariere

Piața pariurilor a câștigat tot mai multă popularitate în întreaga lume, iar România nu face excepție. Este o piață care îți oferă șansa de a câștiga bani dintr-o activitate plăcută și pasionantă.

De asemenea, există tot mai mulți pariori profesioniști care își împărtășesc cunoștințele și ponturile, ceea ce le permite pariorilor amatori să își rotunjească profiturile. Și aici, însă, pentru a avea succes, este nevoie să ții cont de câteva reguli de pariere și să aplici anumite strategii.

Pariază pe bilete cu număr redus de evenimente

Mulți pariori fac greșeala de a paria pe bilete cu foarte multe evenimente, atrași de mirajul unui câștig mare. În realitate, însă, cu cât numărul de evenimente pe bilet este mai mare, cu atât scad șansele de câștig.

Ideal este să joci maximum cinci evenimente pe bilet, de multe ori chiar biletele cu un singur eveniment fiind cele mai profitabile.

Evită cotele fanteziste

Deși e tentant să pariezi pe meciuri cu cote foarte mari, acest lucru nu este deloc sustenabil pe termen lung. Cu cât cota e mai mare, cu atât șansele ca ea să iasă câștigătoare sunt mai mici. De aceea, majoritatea pariorilor consideră acceptabilă o cotă de maximum 2.

Nu paria pe sporturi necunoscute

Este foarte important să nu pariezi pe ceea ce nu cunoști, fie că vorbim de sporturi necunoscute sau campionate mici. Pariurile făcute fără o informare temeinică prealabilă sunt adevărate capcane, căci fără a cunoaște dedesubturile respectivului sport te poți păcăli ușor mizând pe favoriți și pierzând astfel sume importante de bani.

Piața pariurilor s-a dezvoltat foarte mult pe fondul amplorii pe care a luat-o internetul și a echipelor și sportivilor români care fac piața mai interesantă și mai accesibilă pentru tot mai multe persoane. De la an la an, se adaugă mai multe sporturi, meciuri, campionate și oferte care contribuie la atractivitatea acestui segment. În România, cererea pe piața pariurilor sportive este înfloritoare, căci este tot mai simplu să pariezi în siguranță, iar câștigurile pot fi bunicele și rapide.

sursă foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax