Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Piaţa volantă din Alba Iulia, la cinci ani de funcţionare: Cele mai diverse produse, prezentate pentru cumpărători

Publicat

Piaţa volantă din Alba Iulia a împlinit, în 2014, cinci ani de funcţionare. În luna iulie, a înregistrat cel mai mare număr de producători şi cea mai mare diversitate de produse expuse de aceştia. A fost resimţită contribuţia cultivatorilor de porumb zaharat din Mihalţ şi Cistei.

Piaţa Volantă se organizează în fiecare vineri, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi sursă de apă, toate acestea fiind puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Este o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba care, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii.

În acest mod sunt eliminate verigile intermediare, iar producătorii agricoli sunt uşor de identificat.

Acest tip de piaţă este funcţională pe termen lung în măsura în care cumpărătorii încurajează consumul de produse agroalimentare locale şi hotărăsc că prin alegerea lor de a consuma produse sănătoase ajută să se dezvolte un producător mic local, transmit reprezentanţii CJ Alba.

În luna iulie a acestui an s-a înregistrat cel mai mare număr de producători şi cea mai mare diversitate de produse expuse de aceştia, asta datorându-se şi cultivatorilor de porumb zaharat din Mihalţ şi Cistei, care şi-au făcut simţită prezenţa pe întreaga perioadă a acestei luni.

Piaţa funcţionează după un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să îl respecte şi care asigură o bună desfăşurare a acestei activităţi, astfel încât, după modelul pieţelor volante europene, micii producători sunt încurajaţi să îşi valorifice produsele, iar cumpărătorii să consume proaspăt şi de calitate.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rps

    vineri, 01.08.2014 at 17:31

    In fiecare vineri se creeaza un cosmar in zona din cauza lipsei locurilor de parcare. In cea mai aglomerata zona a orasului se face piata. Lumea are nevoie sa transporte pacientii de la spital si nu are unde parca. Rog primaria sa mute acest balci in alta parte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax