Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Piața volantă din Alba Iulia se închide pe perioada iernii. Vezi de unde mai poți cumpăra legume proaspete

Publicat

piata volanta

Odată cu venirea frigului, se închide și piața volantă de la Alba Iulia, organizată de către Consiliul Județean Alba pentru a le oferi locuitorilor din Alba Iulia produse proaspete și sănătoase, provenite de la micii producători din județul nostru.

Piața volantă este organizată, neîntrerupt, în fiecare zi de vineri, de patru ani, iar, din vara anului trecut, pe lângă fructele și legumele proaspete, cumpărătorii au putut găsi aici și produse tradiționale certificate precum: pâine, brânzeturi, miere, dulciuri sau produse de carmangerie.

Proiectul pieței volante a fost pus în practică de Consiliul Județean Alba, astfel încât să fie și un mijloc de stimulare economică pentru micii producători, permițând realizarea unui comerț echitabil. Intermediarii au fost eliminați din această piață, iar accesul comercianților nu s-a făcut doar pe baza existenței Certificatului de Producător, ci și pe baza datelor oferite de asociațiile profesionale ale producătorilor agricoli, precum și prin verificări în teren. Totodată, toți producătorii locali ce expun marfă spre vânzare în această piață sunt scutiți de plata taxelor de tarabă.

Chiar dacă piața volantă se închide pe perioada iernii, urmând a fi redeschisă în primăvara anului viitor, multe produse tradiționale pot fi încă găsite la magazinul Asociației Producătorilor de Produse tradiționale din județul Alba, aflat în vecinătatea Pieței Cetate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax