Connect with us
Publicitate

BLAJ

Pictorul din Blaj, Horea Cucerzan, a murit la 82 de ani. Era considerat unul dintre cei mai importanți artiști contemporani

Publicat

Fondatorul Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj, pictorul Horea Cucerzan, născut la Blaj, a murit, luni, în urma unui stop cardiac, la un spital din București, unde era internat pentru analize, la vârsta de 82 de ani.

Reputatul artist lasă o moștenire culturală inestimabilă și impresionantă, nu doar prin lucrările sale valoroase, ci și prin cele aproape o mie de opere de artă produse în cele 23 de ediții ale taberei de creație de la Blaj, pe care a inițiat-o și a dezvoltat-o, an de an, în orașul natal.

Pentru meritele sale, pictorului Horea Cucerzan i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Blaj, în anul 2008. El a fost inițiatorul Muzeului de Artă Contemporană din Blaj şi al Centrului Cultural pentru Arte „Horea Cucerzan” din Blaj. De altfel, în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România, se precizează că maestrul dorea să se retragă, în luna martie, la „Casa Horea Cucerzan”, atelierul său de la Blaj.

Pictorul Horea Nicolae Cucerzan s-a născut la Blaj, în data de 7 iunie 1938. A absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, secția pictură, promoția 1963. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, a participat, din anul 1973, la toate expozițiile de artă (municipale, anuale, bienale, republicane) organizate în România, având și numeroase expoziții în străinătate.

Trupul neînsuflețit al pictorului Horea Cucerzan va fi depus la capela Bisericii „Sfânta Treime” – Militari (București), marți, 2 martie, între orele 16:00-18:00, și miercuri 3 martie, între orele orele 09:00 – 18:00, se arată în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Sursă: radioblaj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax