Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pierderea mirosului în cazul infectării cu coronavirus ar fi de fapt un semn bun. Descoperire legată de cel mai cunoscut simptom

Publicat

Pierderea bruscă a mirosului și a gustului este asociată cu un pronostic COVID-19 mai bun, au concluzionat medicii din Franța și Belgia.

Oamenii de știință au studiat sute de pacienți cu COVID-19, separându-i în patru grupuri, în funcție de gravitatea bolii. Ei au spus că pierderea mirosului pare să fie un bun indicator al evoluției mai blânde a COVID-19, scrie publicația BGR online.

Manifestările clinice ale COVID-19 fac dificilă diagnosticarea bolii de către medici fără un test PCR. Cele mai multe simptome timpurii pot fi asociate cu gripa sau o răceală obișnuită și nu aceasta este singura problemă.

Unele persoane infectate cu noul coronavirus nu prezintă niciodată simptome deloc, iar cei care o fac nu vor raporta întotdeauna aceleași simptome.

Există totuși un simptom special care indică o infecție cu coronavirus destul de clar, și anume pierderea bruscă a mirosului (anosmia) și a gustului (ageusia).

Pierderea mirosului (anosmie) care se întâlnește adesea în COVID-19 ar fi, de fapt, o veste bună pentru persoanele care se îmbolnăvesc, este una dintre concluziile unui studiu realizat de cercetătorii europeni.

Pierderea mirosului este unul dintre simptomele ce caracterizează infecția cu coronavirus. Anosmia este neplăcută și îngrijorează, dar în realitate, ar trebui să dea încredere bolnavului.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.300 de pacienți de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de Universitatea Mons din Belgia, citat de Digi24, disfuncția olfactivă este un simptom mai frecvent în formele ușoare de COVID-19 decât în cele moderate și critice.

Citește și: Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus și nu se înregistrează în mod regulat în cazurile grave. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat evoluția stării de sănătate în cazul celor 1.300 de pacienți confirmați cu infecții COVID-19.

Rezultatul a fost clar: 70 până la 85 la sută dintre pacienții cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 sufereau de anosmie, în timp ce dintre cei spitalizați, numai 10 până la 15 la sută au semnalat că au acest simptom.

Semnul unei imunități mai ridicate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax