Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Piesa de teatru „Jacques și stăpânul său” de Milan Kundera, prezentată la Alba Iulia de Grupul Skepsis cu ocazia aniversării a 12 ani de existență

Publicat

Grupul albaiulian de teatru „Skepsis” împlinește în această lună 12 ani de existență, iar cu această ocazie, tinerii actori pregătesc un nou spectacol pentru spectatori. Este vorba despre  piesa „Jacques și stăpânul său”, de Milan Kundera, pusă în scenă de regizorul Viorel Cioflică, coordonatorul trupei de teatru. Evenimentul va avea loc joi, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

„Un spectacol incitant, nerecomandat copiilor sub 12 ani (nu întâmplător), care prin notele de uşoară ireverenţă, limbajul aluziv, săgeţile ironice şi registrul său comic, provoacă la reflecţie asupra unor teme filosofice profunde care stau la baza tumultului sufletesc al fiinţei umane”, descrie Viorel Cioflică.

Textul „Jacques şi stăpânul său“, publicat în 1981 de Milan Kundera, este un omagiu adus lui Denis Diderot şi celebrului său anti-roman „Jacques fatalistul şi stăpânul său“, scris de filosoful şi scriitorul enciclopedist, între 1765 şi 1780. Piesa, singura scrisă de Kundera, reia elemente esenţiale din povestea originală a romanului, reînnoindu-i forma şi posibilitatea de a fi pus în scenă.

Biletele costă 10 lei (5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) și se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de vineri, 23 mai 2014.

Evenimentul este încadrat în proiectul „Stagiunea cu Skepsis” prin care trupa de teatru îşi propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax