Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pietoni amendați la Aiud pentru că au trecut strada prin loc nepermis. Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Polițiștii din Aiud au amendat 19 pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis. Sancțiunile au fost date în cadrul unei acțiuni organizate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Poliția reamintește pietonilor că și ei au responsabilități pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, iar o traversare riscantă îi poate costa viața.

Potrivit IPJ Alba, joi, 18 martie în 8 ore de acțiune, polițiștii din Aiud au depistat și sancționat 19 persoane care s-au angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis.

De asemenea, polițiștii au depistat un conducător auto care s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare. Acesta a fost sancționat contravențional, iar complementar amenzii, i-a fost suspendat permisul de conducere, pentru 30 de zile.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:     

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax