Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pista de atletism a Stadionului Cetate din Alba Iulia va fi reabilitată. Investiție de peste 2,7 milioane de lei. PROIECT în CL

Publicat

Pista de atletism de pe Stadionul Cetate din Alba Iulia ar putea fi reabilitată și modernizată printr-o investiției de peste 2,7 milioane de lei. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința ordinară din 28 iulie, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitare și modernizare pistă de atletism din incinta stadionului Cetate, aflat în administrarea Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia”.

Obiectivul principal al investiției îl constituie reabilitarea și modernizarea pistei de atletism din incinta Stadionului Cetate Alba Iulia, prin crearea unui mediu optim de desfășurare a activităților sportive pe această pistă, crescând implicit numărul utilizatorilor.

„Datorită faptului că plăcile de tartan de pe pista de atletism se află într-o stare avansată de uzură există riscul accidentării sportivilor.

O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale.

De asemenea, bordurile care delimitează pista de atletism sunt și ele degradate”, se precizează în referatul de aprobare.

Proiectul presupune desfacerea plăcilor de tartan vechi, curățarea (și repararea acolo unde este cazul) a substratului din beton, montarea de borduri și rigole perimetral zonei analizate, corectarea planeității pistei pentru dirijarea apelor pluviale către rigolele propuse, montarea unui nou strat de finisaj (atât cel de bază cât și cel de uzură) și marcarea culoarelor cu linii de 5 cm lățime, efectuarea unei subtraversări a pistei în vederea realizării instalației de irigare a terenului de fotbal.

Caracteristicile pistei de atletism:

  • suprafața pistei – 4.400 mp
  • suprafață capăt nord – 1.079 mp
  • suprafață capăt sud – 1.105 mp
  • pe pistă sunt amenajate 8 culoare de alergare
  • zona analizată are finisajul realizat din plăci de tartan pe o infrastructură de beton

Valoarea totală a investiției este de 2.786.472,24 lei (cu TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Alex+P

    miercuri, 22.07.2020 at 20:20

    Nu-mi vine sa cred!! In sfarsit s-au aliniat planetele!

  2. pilu

    joi, 23.07.2020 at 12:04

    Bine, bine dar aceasta pista daca tot se reface are conditii indeplinite pentru un concurs de atletism ? Daca nu, e o carpitura pe bani multi.

  3. nacele alba iulia

    duminică, 26.07.2020 at 20:56

    Foarte bine ca s-au gandit sa investeasca ceva bani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax