Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pista de biciclete de pe Dealul Mamut din Alba Iulia va fi continuată. Primăria vrea să lege traseul de cartierul Pâclișa

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia dorește să continue pista de biciclete de pe Dealul Mamut, care se termină în prezent într-un parc de joacă, până în zona cartierului Pâclișa. Lungimea totală a pistei noi propuse este de peste 2,5 kilometri. 

Consilierii locali din Alba Iulia au votat vineri, 13 mai, în ședința extraordinară, un proiect privind realizarea infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Alba Iulia, zona Mamut.

Potrivit notei de fundamentare, municipiul Alba Iulia are în prezent una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, pe care împătimiții acestui sport o numesc „Transalpina de Mamut”. Această pistă trece prin pădurea de pe Dealul Mamut și face legătura între cartierele Micești și Pâclișa.

Pista a fost realizată în anul 2014, cu bani proveniți din fonduri europene și de la administrația locală, este asfaltată, cu două benzi, având o lungime de aproximativ 4,5 kilometri, însă aceasta nu este amenajată până în cartierul Pâclișa.

Astfel, se propune continuarea amenajării pistei, astfel încât distanța dintre cele două cartiere să poată fi parcursă în întregime pe bicicletă.

Potrivit reprezentanților administrației locale, lungimea pistei va fi de 2.502 metri iar lățimea va fi de circa 2,4 metri (1,2 metri / culoar). Suprafața pistei pentru biciclete se propune a fi realizată dintr-un material rigid, stabil, cu un finisaj antiderapant, pe toată lungimea traseului.

Noua pistă de biciclete va fi în dublu sens și va avea o zonă de protecție acolo unde există circulație rutieră, este vorba despre strada Pinului, continuarea zonei nemodernizate.

Sunt propuse două trasee, de la Lalelelor, continuarea pe strada Pinului spre Pâclișa și continuarea pistei de biciclete de pe Dealul Mamut (1.988 metri și 514 metri, în total 2.502 metri). Aceste două trasee converg în zona străzii Brândușei.

Valoarea totală estimată a investiției este de 2.463.319 lei, fără TVA.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    vineri, 13.05.2022 at 14:17

    O idee minunată și binevenită.
    Ambele trasee ar trebui făcute.
    De abia așteptăm finalizarea acestui proiect.
    Pista de biciclete peste dealul Mamut este unul dintre cele mai minunate proiecte pentru bicicliștii și alergătorii din orașul nostru, foarte lăudată și invidiată de cei veniți in vizită aici de prin alte locuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax