Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pista de biciclete de pe Dealul Mamut din Alba Iulia va fi prelungită. Ce lungime va avea noul tronson

Publicat

Pista de biciclete de pe Dealul Mamut din Alba Iulia, denumită de pasionații de ciclism „Transalpina de Mamut”, urmează să fie prelungită pentru a face legătura cu strada Brândușei, spre cartierul Pâclișa.

De asemenea, o nouă pistă de biciclete va face legătura între strada Lalelelor (din zona Unității Militare) și strada Brândușei. 

Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, 16 noiembrie, procedura de atribuire a unui contract privind servicii de elaborare documentație tehnico-economică – faza studiu de fezabilitate pentru obiectivul „Realizarea infrastructurii pentru biciclete în municipiul Alba Iulia – zona Mamut”.

Valoarea estimată a serviciilor este de 27.900 de lei, fără TVA.

Potrivit temei de proiectare, pista de biciclete ce traversează Dealul Mamut se termină aproximativ la jumătatea coborârii spre cartierul Pâclișa.

Din acest punct urmează să fie amenajată o pistă de biciclete până pe strada Brândușei din cartierul Pâclișa, pe o distanță de 1.590 de metri. De asemenea, se urmărește amenajarea unui tronson care urmează strada Pinului, ce va face legătura dintre strada Lalelelor (zona intersecției cu Unitatea Militară) și strada Brândușei, pe o lungime de 908 metri.

Pista de biciclete va avea o lățime de 2,4 metri, cu dublu sens (lățimea culoarului va fi de 1,2 metri) și va fi încadrată de borduri.

Suprafața pistei de biciclete va fi realizată dintr-un material rigid stabil, cu finisaj antiderapant (asfalt).

Noua pistă de biciclete va fi echipată cu marcaje rutiere, indicatoare pentru circulație, coșuri de gunoi, bănci, iluminat stradal, zonă verde cu arbori și arbuști.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax