Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pistă de biciclete de peste 2,3 km, la ieșirea din Zlatna spre Abrud. Cum va arăta și cât va costa. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

O pistă de biciclete în lungime de peste 2,3 km urmează să fie construită în curând la ieșirea din orașul Zlatna spre Abrud, de-a lungul drumului național DN 74. Investiția este estimată la peste 1,9 milioane de lei, fiind finanțată prin PNRR. 

Pista de biciclete va asigura legătura cu unele obiective importante din oraș cum ar fi stadionul, ștrandul, parcul central, școala, piețe, primăria, agenți economici, etc. 

Primăria Zlatna a lansat pe 22 noiembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea unei piste pentru biciclete, pe sectorul Stadion – Pârâu Gruiului.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.927.751,32 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Potrivit documentației, pista va începe din zona străzii Minerilor, de unde va parcurge un tronson de 360 m prin Parcul central, continuând adiacent drumului național DN 74, spre Abrud, pe partea stângă, pe o lungime de 95 m respectiv pe partea dreaptă pe o lungime de 1.875 m. Lungimea totală a pistei de biciclete propuse este de 2,33 km.

Cum va arăta pista de biciclete

Pista pentru biciclete va avea două benzi de circulație, profilul transversal fiind următorul:

  • lățime platformă: 2,75 m
  • lățime carosabil: 2,5 m
  • panta transversală: 2% spre rigolă

Sistemul rutier aferent pistei de biciclete va fi alcătuit din:

  • 4 cm strat de uzură BAS8
  • 10 cm pereu beton monolit C25/30
  • 40 cm strat fundație din balast

Încadrarea îmbrăcăminții sistemului rutier se va realiza cu borduri din beton prefabricate 15 x 25 cm tip B13 spre carosabilul DN respectiv 10 x 15 cm tip B1 spre limitele de proprietate sau trotuar, pozate pe fundație beton monolit clasa C16/20.

Trotuar pentru pietoni, pe un tronson de peste 800 m

Pe tronsonul intravilan cuprins între km 0+420 și km 1+265, unde există spațiu disponibil între pista de biciclete și limitele de proprietate, s-a proiectat trotuar cu lățime variabilă cuprinsă între 0,8 – 1,5 m.

Structura trotuarelor proiectate va avea următoarea alcătuire:

  • 6 cm dale de beton vibropresat
  • 5 cm nisip
  • 10 cm fundaţie de balast

Pe întreaga lungime a traseului proiectat, pista de biciclete traversează 7 podețe dalate, existente pe drumul național. Acesta se vor prelungi cu tuburi corugate Dn 1000 mm pentru asigurarea continuității acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax