Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Pista de biciclete din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, închisă până la ora 21.00. Bloggerul de turism Ben Southall vrea să stabilească un record

Publicat


santuri traseu cetatePrimăria Municipiului Alba Iulia anunță închiderea pistei de biciclete din șanțurile Cetății Alba Carolina, luni, 29 mai 2017, în intervalul orar 7.00-21.00.

Restricția se referă doar la pista de biciclete, publicul având acces pe traseul șanțurilor fortificației (pentru plimbări la pas, spre exemplu) în intervalul orar menționat. La fața locului vor fi prezente și echipaje ale Poliției Locale.

În această perioadă se află la Alba Iulia celebrul blogger de turism Ben Southall. Om al recordurilor, Ben vrea să stabilească unul și la Alba Iulia: să realizeze cel mai mare număr de tururi al șanțurilor Cetății pe bicicletă.

Un tur al șanțurilor fortificației pe bicicletă înseamnă 2,7 kilometri.

Costurile pentru acțiunea de promovare inedită a orașului Alba Iulia și a împrejurimilor ajung până la 8.000 de euro din care 85% vin de la UE, 13% finanțare de la Guvern și 2% contribuția Primăriei Alba Iulia.

18699483_1703254253037610_6309755890196493067_oMarţi, bloggerul va susţine, între orele 16.00-18.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918“, în Amfiteatrul A9, conferința „Job Hapiness“, în limba engleză, Intrarea este liberă.

Ben Southall va fi prezent la Alba Iulia până în 1 iunie.

“Publicul are ocazia de a-l vedea și auzi gratuit pe cel care este recunoscut oficial, la scară globală, drept omul cu „cel mai bun job din lume“, de a-i afla povestea, dar și care sunt cele mai eficiente instrumente de promovare turistică la nivel internațional.

Poveștile interesante, experiențele trăite în cea mai mare Cetate din România, dar și în alte locuri din Transilvania care întregesc Alba Iulia ca destinație turistică, vor fi promovate de Ben Southall pe renumitul blog „Best Life in the World”, unde sunt prezentate destinaţii de top, dar și pe alte canale urmărite de internauți din întreaga lume. După ce a descoperit și promovat zeci de țări, acum a ales să viziteze Transilvania. Primul popas l-a făcut la Alba Iulia. Mânat de dorința de a trăi cât mai multe experiențe memorabile, de a descoperi cultura locală, Ben Southall a bătut, la pas,  cea mai mare Cetate din România;  a vizitat Muzee, Palate, Catedrale, Parcul Dendrologic; a îmbrăcat echipamentul Legiunii a XIII-a Gemina. Mai mult, și-a pus șorțul de bucătar și a pregătit, alături de bucătarul Cosmin Toma din Alba Iulia, o prăjitură care se va numi de acum încolo „Prăjitura Cetății“. Prezența lui Ben Southall la Alba Iulia este organizată în cadrul proiectului „Conținut digital generat de utilizatori, Social-Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban – Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management – Interactive Cities, în care Municipiul Alba Iulia are calitatea de partener, transmite primăria.

În România, Ben și soția sa vor mai vizita Castelul Bran și Casa Poporului.

Britanicul a ajuns faimos în lume după ce a câștigat, în urmă cu opt ani,  competiția „Cel mai bun job din lume“  și a ajuns să promoveze insulele din Marea Barieră de Corali din Australia. După terminarea contractului, britanicul a rămas la antipozi. De atunci, călătoreşte în întreaga lume, ca jurnalist de turism, blogger, organizator de expediții neconvenționale.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureș și Florin Piersic JR., în spectacol la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia găzduiește în următoarele zile un spectacol de teatru pentru adulți, unul pentru copii și un concert. Sunt primele evenimente după renovarea clădirii în care funcționează instituția. Marcel Iureș și Florin Piersic junior vor juca împreună în Stage Dogs, un spectacol al Teatrului Act. De asemenea, Teatrul ”Prichindel” a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea modificări la Bacalaureat în cazul elevilor de la liceele vocaționale sau tehnice

Publicat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vrea ca de anul viitor să se studieze posibilitatea ca la liceele vocaţionale sau de profil, elevii să-şi poată alege liber ultima probă la Bacalaureat. Ministrul Educaţiei spune că au existat astfel de solicitări din partea elevilor şi a profesorilor dar în cele din urmă nu s-a materializat nimic. „La momentul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Feerie de culori în Cetatea Alba Carolina. Cum va arăta iluminatul arhitectural dinamic, după extindere și modernizare

Publicat

c

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins printr-un proiect de peste 960.000 de euro.  Contractul privind iluminatul arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina – proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 22-24 noiembrie

Publicat

alba iulia

Vremea se răcește în acest weekend, în toate localitățile din județul Alba. Temperaturile vor fi mai mici cu câteva grade, iar pe timp de noapte, la munte, vor fi minime negative. Duminică, este posibil să fie și ploi scurte. La Alba Iulia, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius, în timp ce la Arieșeni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate