Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pistă de biciclete în lungime de peste 2,3 km, în orașul Zlatna. Investiție finanțată prin PNRR

Publicat

drona

O pistă de biciclete în lungime de peste 2,3 km urmează să fie consturită în curând în orașul Zlatna, cu bani din PNRR. Investiția se ridică la peste 2,3 milioane de lei, fără TVA. 

Consilierii locali din Zlatna au aprobat, la sfârșitul lunii iunie, indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru investiția „Construire pistă pentru biciclete, sector Stadion – Pârâul Gruiului”. Valoarea totală a proiectului este de 2.361.340,24 lei, fără TVA, din care valoarea neeligibilă este de 293.806,24 lei.

Potrivit documentației, traseul pistei de biciclete va avea o lungime de 2,33 km și o lățime a carosabilului de 2,5 m.

Traseul pistei pentru biciclete este amplasat în intravilanul și extravilanul orașului Zlatna, cu originea în strada Minerilor, de unde parcurge un tronson de 360 m prin parcul central, continuând adiacent cu drumul național DN 74, pe partea stângă, pe o lungime de 95 m, respectiv pe partea dreaptă, pe o lungime de 1.875 m.

Pista de biciclete va asigura legătura cu unele obiective importante din oraș, cum ar fi stadionul, ștrandul, parcul central, școala, piețe, primăria, agenți economici, etc.

Sistemul rutier propus pentru pista de biciclete este următorul:

  • 4 cm beton de uzură BA8
  • 10 cm pereu beton monolit C25/30
  • 30 cm fundație balast

Încadrarea îmbrăcăminții sistemului rutier se va realiza cu borduri din beton prefabricate 20×25 cm spre drumul național, respectiv 10×15 cm spre limitele de proprietate.

De-a lungul traseului proiectat, pista de biciclete traversează 7 podețe dalate, existente pe drumul național. Acestea se vor prelungi cu tuburi corugate DN 1000 mm pentru asigurarea continuității acestora.

Pe sectoarele unde pista de biciclete se află în rambleu față de terenul natural, se vor amplasa parapeți de protecție executați din țeavă zincată, pe o fundație continuă, adâncită, din beton armat.

Pe traseu vor fi prevăzute trei platforme de staționare unde vor fi montate rastele pentru biciclete, bănci de odihnă și coșuri de gunoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax