Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Plăci omagiale în toate localitățile din Alba, cu numele delegaților la Marea Unire de acum 100 de ani

Publicat

placi

În toate localitățile din județul Alba a avut loc marți o ceremonie de dezvelire a plăcilor omagiale având inscripționate numele delegaților de la Marea Unire. Consiliul Național Român Central anunța, pe 20 noiembrie 1918, convocarea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, printr-un manifest publicat în presa momentului.

placi comemorative

În documentul respectiv, purtând semnătura lui Ștefan Cicio-Pop, Președintele Marelui Sfat al Națiunii Române din Ungaria și Transilvania, se specifica cine va lua parte la evenimentul de la 1 Decembrie 1918.

La inițiativa Consiliului Județean Alba, la ora 16.00, s-au dezvelit 78 de placi omagiale, iar clopotele bisericilor au bătut de 100 de ori.

”În tot ce facem, avem de ales. În urmă cu exact 100 de ani, pe 20 noiembrie 1918, Alba Iulia era aleasă ca loc al Marii Uniri. La 100 de ani de atunci, le confirmăm de acum tuturor românilor care au ales deja să își petreacă 1 Decembrie 2018 la Ala Iulia că au făcut alegerea cea mai bună. Pentru următoarelor generații vom avea sentimentul împlinirii față de memoria celor care au venit atunci la Alba Iulia, pentru a împlini visul tuturor românilor” a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vivat Romania

    marți, 20.11.2018 at 23:02

    Placi omagiale cu numele eroilor cazuti in primul razboi mondial nu se realizeaza??? Ptr fiii de tarani care si-au dat viata in razboi pt apararea mosiilor regale nu se fac placi omagiale??? De ce nu sunt respectati eroii Romaniei?Niste indivizi nu au fost in stare sa puna tricolorul la toate crucile ostasilor din cimitirul eroilor din sinaia,dar s-au dus cu ocazia unei pseudo nunti regale sa depuna niste flori second-hand folosite la nunta.Rusine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax