Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Plafonarea prețurilor la energie va fi păstrată și în sezonul acesta. Ministerul Energiei pregătește programul pentru sezonul rece

Publicat

Preţurile la energie vor fi plafonate la iarnă, la fel ca în sezonul trecut, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Între timp, Ministerul Energiei trebuie să pregătească în cel mai scurt timp programul pentru sezonul rece şi să-l prezinte Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministerelor de resort să se pregătească din timp pentru iarna care va urma și, mai ales, să se asigure că vor furniza energia populației tot la prețurile plafonate, așa cum sunt acum.

În ședința de guvern de joi a fost adoptat un act normativ care decontează unele plăți către furnizorii de energie, a transmis Radio România Actualități.

„Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministerelor să pregătească asigurarea energiei în sezonul rece pentru populație și pentru producția economică.

De asemenea, astăzi a fost aprobată o ordonanță de urgență prin care se asigură decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie, pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcțional, cu prețuri plafonate pentru cetățeni, cum este și în prezent”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Marcel Ciolacu a mai cerut Ministerului Energiei să redacteze în cel mai scurt timp programul pentru iarnă și să îl prezinte Executivului.

Referitor la măsurile bugetare şi reforma în sistemul fiscal, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că nu există încă un proiect de act normativ definitivat.

În ultima vreme s-a vehiculat că plafonarea facturilor la energie și gaze nu ar mai fi necesară, ținând cont de faptul că prețurile au scăzut față de anul trecut.

Românii sunt însă speriați de valoarea facturilor pe care o vor plăti în cazul în care această plafonare va dispărea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax