Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Planeta Jupiter: imaginile tehnice surprinse de telescopul Webb fascinează lumea. Ce se poate vedea din fotografii

Publicat

Pentru că primele imagini transmise de către telescopul Webb au depășit așteptările publicului și ale specialiștilor, reprezentanții NASA au dezvăluit vineri, 15 iulie, un nou set de fotografii, de data aceasta mai apropiate de Pământ și anume cu o planetă din sistemul nostru solar: planeta Jupiter.

”Telescopul spațial James Webb l-a văzut și pe Jupiter.

În imagine se vede planeta cu norii săi, Marea Pată Roșie (vizibilă ca o pată albă) și satelitul Europa (în stânga).

În afară de sateliți și nori se poate vedea chiar și inelul planetei”, transmit astronomii de la Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” într-o postare pe Facebook.

Imaginile au fost luate pe când telescopul încă era în teste, iar potrivit NASA, fotografiile au fost realizate în scop tehnic.

„Împreună cu imaginile din Universul îndepărtat prezentate marți, aceste imagini ale lui Jupiter demonstrează capacitatea telescopului James Webb de a observa de la cele mai îndepărtate galaxii până la planete din vecinătatea noastră cosmică, pe care le poţi vedea cu ochiul liber din curte”, a declarat Bryan Holler, cercetător la Institutul Space Telescope Science din Baltimore, potrivit Digi24.

Folosind filtre, se poate vedea că planeta Jupiter are inele precum Saturn.

În funcție de filtrele folosite, se mai pot observa alte două luni ale planetei: Metis și Thebe, precum și un inel asemănător celor care înconjoară planeta Saturn.

sursa: Facebook Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”, sursa foto/credite foto: NASA, ESA, CSA, B. Holler, J. Stansberry (STScI)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax