Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Plângere penală împotriva directorului Liceului de Arte din Alba Iulia, Daniel Fonoage, depusă de un sindicat. Ce spune acesta

Publicat

Federația Sindicatelor Independente din Educație (FSIE) transmite pe contul de Facebook că a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva directorului Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage. 

Motivul plângerii este ”decizia de excludere din Consiliul de Administratie al unității a reprezentantului federației mandatat ca observator, în persoana președintelui Sindicatului Liceului de Arte ”Regina Maria” se precizează într-un comunicat de presă al FSIE.

Daniel Fonoage. Foto: contul de Facebook

”Fapta directorului este abuzivă și nelegală, fiind determinată de comunicarea de către șeful ISJ Alba pe grupul intern al unităților ‘news.isjalba.ro’ a unei adrese a federației sindicale FSE ”Spiru Haret” prin care se cere excluderea reprezentanților FSIE din Consiliile de Administrație al unităților de învățământ” au transmis reprezentanții Federației.

De plângeri penale ar mai fi vizați și alți doi directori de la unități școlare din Ocna Mureș și Alba Iulia.

”FSIE vizează cu acțiuni judiciare penale și civile încă două directoare, de la unități din Ocna Mureș și Alba Iulia, care au comis fapte similare de excludere a delegaților federației din Consiliul de Administratie, respectiv din Comisia Paritară (…)” au mai transmis cei de la FSIE.

Federația mai acuză ISJ Alba de instigare la comiterea de infracțiuni.

”Este inadmisbil și nelegal ca inspectorii școlari generali și directori ai unităților de învățământ să facă propagandă sindicală în favoarea unui anumit sindicat și să desfășoare acțiuni ostile de discriminare împotriva altuia”.

Șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, nu a emis nici o decizie oficială în sensul excluderii membrilor FSIE din consiliile de administrație, dar reprezentanții sindicatului spun că simpla transmitere a solicitării celuilalt sindicat pe grup ar fi o problemă.

Comunicatul este semnat de președintele FSIE, Petre Damo.

Ce spune Daniel Fonoage

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, a declarat pentru Alba24 că în opinia sa a procedat legal și că a aflat din adresa Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” că doar sindicatele reprezentantive pe sector de activitate pot face parte din CA.

Acesta a spus că doar 2 sindicate îndeplinesc această condiție, care printre altele, presupune să aibă minim 7% membri din totalul angajaților pe ramură: ”Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Dezbaterea pe subiect a avut loc și la Curtea Constituțională, care a emis în 2020 o decizie.

Daniel Fonoage a invocat de altfel hotărârea 363/2022, prin care Curtea Constituțională a respins ca neîntemeiată excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Federaţia Sindicatelor Independente din Educaţie într-un dosar al Curţii de Apel Alba Iulia împotriva unor prevederi ale Legii Educației, reclamate ca favorizând sindicatele mari.

Daniel Fonoage spune că nu a primit încă nici o notificare legată de vreo plângere penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anaaremere

    duminică, 20.11.2022 at 16:02

    Eu sunt sindicalist si am aflat recent ca sunt in alt sindicat decat SIZ Aiud si m-am saturat de fâsurile dlui Damo si in luna asta voi parasi sindicatul. Ma intreb de ce graba de a schimba numele sindicatului cand nu se schimba cotizatia mare, denersurile sa fie prezent in CA ul ISJ unde se iau deciziile cu privire la ramanerea claselor , cu efectivul din clase sau atunci cand a fost convursul de directori. Astea subt lucrurile care ne dor pe noi profesorii din sindicat si nu razboiul cu directorul Fonoage sau cu altii . Ca mine gandesc multi dl Damo si ne intrebam de ce de multi ani ne canti acelasi refren ca esti drept, corect si neaservit politic si atunci cand iti expira timpul maxim al mandatelor de presedinte schimbi numele sindicatului ca sa ramai tot tu la conducere. Asa a facut si un presedinte razboinic ca sa ramana pe viata la carma tarii. Si asta si toata gargara ieftina ma plictiseste deja si in afara de tuchetle prin care imi returnai 5% din toata cotizatia pe care mi-o ia sindicatul altceva nu ai facut pentru mine si pentru multi altii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax