Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Plângere penală împotriva lui George Simion, după scandalul din Parlament. UPDATE: Parchetul General s-a autosesizat

Publicat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut o adresă către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru a i se pune la dispoziție filmarea în care este agresat de către George Simion.

Ministrul va utiliza imaginile în plângerea penală depusă împotriva copreședintelui partidului extremist AUR, după scandalul de la Parlament.

”Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia Secretarului General şi al membrilor Biroului Permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion, prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a scris ministrul pe Facebook.

Reamintim că ședinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

UPDATE: Parchetul General s-a sesizat din oficiu și i-a deschis dosar penal lui George Simion

Comunicatul Parchetului:

”La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”.

Video: Momentul scandalului dintre George Simion și Virgil Popescu, poate fi văzut aici.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”.

În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. Liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei, repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.

Momentul este fără precedent în Parlamentul României.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetatean loial

    marți, 08.02.2022 at 13:46

    Georgica te linseaza sistemul, ne bucuram ca esti transparent si ne-ai aratat cat se castiga ca si dormitor in casa poporului!
    Dar degeaba, tara asta este vanduta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax