Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Plângere penală în cazul unei firme de curăţenie din Sebeş, pentru munca la negru. Vezi amenzile date de inspectorii ITM

Publicat

O firmă din Sebeş, specializată în activităţi de curăţenie s-a ales cu plângere penală pentru munca la negru, după ce inspectorii ITM Alba au identificat 10 persoane fără forme legale de angajare. Săptămâna trecută, au fost aplicate, în total, amenzi de 110.000 de lei pentru munca nedeclarată, în cazul altor 6 firme din Alba.

În perioada 25-29 iunie, inspectorii ITM Alba au verificat activitatea în domeniul relaţiilor de muncă la 56 de agenţi economici. Au fost depistate 21 de persoane în lucru, fără forme legale de angajare, şi aplicate 8 amenzi de 113.800 lei, din care 110.000 de lei pentru munca nedeclarată.

Societăţile sancţionate pentru muncă la negru sunt: SC „Betel Curăţenie şi Promptitudine” Sebeş – pentru 10 persoane fără forme legale de angajare, pe numele căreia a fost formulată plângere penală conform art. 264 alin. 3. din Codul Muncii (primirea în lucru a mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare); „New Club Cafe” SRL Alba Iulia (o persoană fără forme legale de angajare, amendă de 10.000 lei), „Geo & Doina” SRL Sebeş (o persoană fără forme legale de angajare, amendă de 10.000 lei), „Denisa & Cosmina Forest” SRL Sagacea, comuna Poşaga (3 persoane fără forme legale de angajare, amendă 30.000 lei), „Mada & Dia House” SRL Blaj (2 persoane fără forme legale de angajare, amendă 20.000 lei), „Funny Forest” SRL Poşaga (3 persoane fără forme legale de angajare, amendă 30.000 lei), „Întreprinderea Familială Mircea Liliana Geanina” (o persoană fără forme legale de angajare, amendă 10.000 lei).

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 15 unităţi, la care au fost aplicate 44 de şi formulată o amendă, în valoare de 4.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax