Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Plantări de primăvară în Alba Iulia: Peste 300 de arbori ornamentali şi 1.500 de arbuşti vor fi amplasaţi în zonele reabilitate

Publicat

Primăria Alba Iulia se pregăteşte în această perioadă de activităţi de curăţenie de primăvară. Vor fi igienizate spaţiile şi zonele din cartierele de locuinţe, vor fi curăţate drumurile publice şi zonele de trafic pietonal. De asemenea, vor începe plantările specifice de sezon.

„Efortul desfăşurat de autorităţi se fundamentează pe dorința de achiziţie a unui nou lot de arbori ornamentali care să completeze peisagistic zonele verzi existente, dar și să mărească suprafețele gazonate. Procedura de achiziție a acestui tip de material dendrologic este prin licitație pe SEAP. Caietul de sarcini cuprinde standardele impuse de municipalitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coşer.

Potrivit acestuia, necesarul estimat este de aproximativ 300 de arbori (cu balot și înălțime de peste 6 metri) și 1.500 de arbuști de Pyracanta cu balot în ghiveci. Țintele de plantare sunt în principal zonele reabilitate, de exemplu tronsonul Alba Iulia – Micești sau alte zone supuse lucrărilor de modernizare.

Reprezentanţii administraţiei locale reamintesc că, în toamna anului trecut, s-au plantat în total aproximativ 500 de astfel de arbori, pe Bulevardul Transilvaniei, Bulevardul Revolutței, strada Mihai Viteazul și interiorul Cetății. Aceste demersuri subscriu directivelor Uniunii Europene de creștere a suprafețelor de spații verzi pe cap de locuitor, menţionează reprezentantul Primăriei.

„Sunt acţiunile pe care le face fiecare om atunci când a venit primăvara. În primul rând o curăţenie generală a oraşului, până la sărbătorile de Paşti. Sper ca temperatura să ne ajute să marcăm străzile, în special trecerile de pietoni, vom începe plantatul florilor de primăvară şi vom continua cu un volum asemănător de plantari de copaci, cum s-a făcut în toamnă. Nu putem să aşteptăm după promisiunile deşarte a celor din Opoziţie care au spus că pot să aducă, nu se ştie de unde, pomi cu caracteristicile celor plantaţi anul trecut, la jumătate de preţ. M-aş bucura foarte mult, ca cetăţean şi ca primar, dacă cineva ar putea să facă lucrul acesta. Noi suntem în selecţie internaţională pe SEAP, aşa cum spune legea, şi în această primăvară vom planta din nou pomi. Sper ca timpul să ne ajute şi sper ca această selecţie să nu întârzie, aşa cum se întâmplă de foarte multe ori”, a declarat primarul Mircea Hava.

Mircea Hava – platari pomi from The ONE on Vimeo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax