Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Plantări la minus 4 grade, la Alba Iulia: Dimineața pe răcoare, Primăria a mai pus un rând de copaci în zona Schit

Publicat

Angajaţii „Salprest” nu se tem de frigul de afară atunci primesc sarcini exprese de la Primărie, să înverzească municipiul. Aceştia au plantat un nou set de copaci, de această dată, în zona rezidențială Schit. Potrivit unui martor ocular care a postat pe Facebook mai multe poze, arborii au fost plantați sâmbătă dimineața, la o temperatură de -4 grade Celsius.

Dacă, în urmă cu două săptămâni, „Salprest” a plantat arbori pe Bulevardul Transilvaniei, sâmbătă a venit rândul locuitorilor cartierului din zona Schit să numere copacii de la Primărie. Profitând de ultimele zile fără zăpadă, muncitorii au încercat să treacă cu vederea cele -4 grade Celsius de afară plantând puieții care vor ajunge la maturitate peste 10 ani. Specialiștii în domeniu spun că temperatura respectivă nu afectează arborii.

Reamintim că Primăria din Alba Iulia a achiziționat în urmă cu 3 săptămâni, din Ungaria, 140 de tei americani care au fost plantaţi pe Bulevardul Transilvaniei. În Alba Iulia, potrivit unui studiu realizat de IPP, suprafaţa verde a scăzut de la 10 mp la 6 mp pe cap de locuitor într-un singur an, în condiţiile în care municipiile din România ar fi trebuit să se conformeze până la 1 ianuarie 2010 normei europene de 26 mp de spaţiu verde/cap de locuitor.

Mai multe voci din Opoziție, în special lideri ai PNL Alba susţin că primarul Mircea Hava a luat decizia plantării copacilor în mai multe zone din oraș pentru a-și mai îmbunătăți imaginea afectată după tăierea copacilor seculari din zona centrală a Cetății Alba Carolina și transformarea unui parc într-o piațetă.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

24 Comentarii

24 Comentarii

  1. Alin

    duminică, 20.11.2011 at 11:57

    Ce va mai place sa denaturati lucrurile. -4 grade chiar nu conteaza atunci cand plantezi pomi/copaci toamna pentru ca pamantul nu e inghetat. Rusinica pt aceasta stire

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 12:36

      n-a zis nimeni ca se vor usca. ce-ai fi vrut sa punem si o statuie ? stirea are toate informatiile. Cum ai vrut sa fie scrisa?

  2. Alex Danila

    duminică, 20.11.2011 at 12:20

    Vad ca jurnalista Flavia Nicolae iarasi ia peste picior Primaria.Doamna, ati fi vrut sa nu se planteze deloc?

    • teius americana

      duminică, 20.11.2011 at 17:17

      am citit articolul de 2-3 ori….dar nu am constatat rea vointa, ironie, malitiozitate sau „luat peste picior” asa cum zice alex danila (un bun prieten al primariei, pe care o apara pe forumuri)

      Eu cred ca este un articol echilibrat. Ceea ce se scrie am trait si am auzit toti. Unelele lucruri nu imi convin ( actiunile pompierisitice ale primarului ma dezgusta) dar nu pot sa cer unui ziarist sa nu scrie despre ele. Imi convine,nu imi convine, asta este realitatea.

      Iar parerea mea personala este ca daca nu erau protestele masive….nici macar puietii astia nu se plantau….

      PS: faptul ca se planteaza puietii nu duce la cresterea spatiilor verzi pentru ca ei se amplaseaza PE spatii verzi. Daca vrem sa creasca spatiile verzi trebuie sa renuntam la betoane si pavele. Altfel este doar o ameteala electorala

  3. tot eu

    duminică, 20.11.2011 at 12:31

    daca se taie pomii nu-i bine, daca se planteaza altii nu-i bine… pentru liderii PNL care au o bogata activitate (pe facebook) nimic ce nu porneste din initiativa lor nu e bun! defapt… nici ei nu sunt buni de nimic, decat sa critice! in asta consta activitatea lor!

  4. tot eu

    duminică, 20.11.2011 at 12:50

    de ce stergeti comentariile? sunteti si voi de partea PNL?

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 13:14

      @tot eu, ce comentarii am sters? Suntem de partea tuturor si a nimanui…

  5. Robert

    duminică, 20.11.2011 at 13:00

    …asta fac oamenii frustrati, critica, critica si iar critica ;))

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 13:20

      ia zi, unde vezi tu critica in articolul asta…mai citeste odata…

  6. .

    duminică, 20.11.2011 at 13:11

    „martorul ocular” fiind nimeni altul decat Florin Roman. Mda. . . .

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 13:18

      este si el un martor ocular, asa cum poti fi si tu si oricine care face poze, detine o informatie, are o frustare etc..

  7. forest gump

    duminică, 20.11.2011 at 13:27

    Ce aveti de nu va convine. Ati fi vrut sa scrie un articol pupincuristic, sa faca osanale pentru cativa pomi? Chiar nu mi se pare ca a criticat pe nimeni.

  8. greenpeace

    duminică, 20.11.2011 at 14:43

    Chiar nu mai intereseaza daca Hava isi imbunatateste imaginea cu plantarile astea. In primul rand ma bucur ca planteaza si nu mai taie. Sa puna cat mai multi ca suntem departe de ce avem nevoie daca statisticile prezentate in articol sunt adevarate. Tonul articolului este putin cam insinuant intradevar. Poate ne zice un specialist daca sunt ok plantarile la temperaturile si vremea asta. Daca nu e nici o problema sa dea inainte frate !

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 15:39

      am verificat. nu este nicio problema, pot fi plantati copaci pe vremea asta. scrie si-n articol. iar despre tonul articolului.. ce sa zic.. v-ar fi placut un articol obedient, cu laude si ridicari in slavi? ati fi sarit imediat si ati fi zis ca suntem ziarul PDL-ului. Consumati prea multa energie analizand de ce parte suntem. V-am mai zis: suntem cu toti si cu niciunul. Nu va mai bateti capul cu asta. Lasati informatiile sa curga, nu aveti decat de castigat din asta. o sa fiti mai greu de prostit si de unii si de altii.

  9. greenpeace

    duminică, 20.11.2011 at 16:58

    de ce mergeti pe extreme ? articol obedient/ironii gratuite si insinuari ca nu-i ok ca se planteaza la -4 grade . Nu era mai ok un articol pur informativ care sa raspunda la cele 5 intrebari standard ? E drept ca nu mai starneati atatea comentarii 🙂 Oricum eu nu va banuiesc de partizanat si va citesc zilnic dar de data asta ati lasat loc la interpretari.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 17:12

      @greenpeace, daca citeai o stire seaca, fara culoare, fara sa lase loc la nicio interpretare, nu mai scriai nimic aici. poate ca nici nu o citeai…

  10. teius americana

    duminică, 20.11.2011 at 17:07

    faptul ca se planteaza nu este un lucru rau, chiar daca plantarea asta tirzie poate totusi afecta prinderea copacilor, in ciuda a ceea ce au zis altii (dar asta este o controversa tehnica)
    Rau este insa ca s-au taiat arbori seculari pentru……nici acum nu se stie exact pentru ce au fost taiati 🙁
    Teii plantati acum nu pot compensa taierea arborilor seculari. 100 de tei plantati acum nu fac cit un castan de 120-150 de ani care a fost taiat iresponsabil. Poate vor avea valoarea lor peste 50 de ani…dar la momentul actual nu o au.
    Si noi traim in prezent, Ne-am saturat sa tot traim in viitor: in viitor or sa creasca pensiile, salariile, o sa avem un trai de viata mai bun, „tot romanu o sa prospere” si…evident..in viitor vom avea copaci.
    De promisiuni e plina tolba
    Dar pentru prezentul nostru nu face nimeni nimic?

  11. Alex Danila

    duminică, 20.11.2011 at 17:19

    Articolu acesta favorizeaza PNL-ul, Alba24!Exact cum a zis cineva mai sus, penelistii sunt foarte activi pe facebook, sursa de unde ati preluat stirea.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 19:47

      si ce vina avem noi ca PDL de trei saptamani nu mai au ce sa comunice. in fiecare vineri dimineata unu’ de la ei da sms: astazi nu se face conferinta de presa la PDL. Normal ca liberalii sunt mai activi, ca tipa pe toate canalele tv, radio, online. parlamentarii de la PDL freaca menta, nu zic nimic, Babitchi care cica e seful biroului de presa are preferinte, da numai acolo unde are interes si da numai prosti…De asta se vad mai mult liberalii. Cine ne cunoaste mai bine, pe fiecare dintre noi, stie ca nu ne pasa de nici unii mai mult decat de ceilalti.

      • Alex Danila

        duminică, 20.11.2011 at 21:31

        Domnule moderator, ma iertati ca intervin iar, dar dumneavoastra spunand ca parlamentarii PD-L freaca menta, si ca domnul Babitchi are „interese”, nu inteleg nimic decat ca favorizati un „anumit” partid.

        • moderatorul de serviciu

          duminică, 20.11.2011 at 21:50

          @Alex Danila, citeste atent ce am scris. Am spus ca parlamentarii freaca menta in ceea ce priveste comunicarea. Am zis ca de trei saptamani ei nu au mai avut ce sa comunice cetatenilor din Alba. Nu au mai facut conferinte de presa. le-au anulat prin sms. Eu nu am zis de faptul ca muncesc sau nu, am zis ca freaca menta la capitolul comunicare in timp ce liberalii sunt activi la acest capitol. Iar Babitchi da informatii numai la cine vrea el sau la cine crede el ca este important in media locala. Omul e depasit total. Habar n-ai ce greu scoti o informatie de la purtatorii de cuvant. Chiar si cele care ii favorizeaza pe liderii lor politici. Si asta cu pomii. de ce trebuia sa o dea Roman pe facebook cand puteau ei sa trimita niste poze si trei randuri pe emailul redactiilor?

  12. Alex Danila

    duminică, 20.11.2011 at 17:21

    Pentru PNL, intr-adevar, nici daca se planteza, nici daca se taie, nu e bine.Oricum, zvonul ca Piticul Atomic Florin Roman e omul din spatele Alba24, circula printre albaiulieni.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 20.11.2011 at 20:15

      n-ai vrea sa-ti mai spun ce zvonuri mai circula printre albaiulieni. asta nu inseamna ca sunt si adevarate

  13. ionutz

    luni, 21.11.2011 at 08:45

    Mai e 1 an pana la alegeri dar postacii isi fac deja datoria:-)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax