Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Planul de învăţământ pe anul şcolar viitor nemulţumeşte Primăria Alba Iulia. Mircea Hava: Avem doar trei clase cu profil real

Publicat

IMG_3071 În anul școlar viitor, vor exista în municipiul Alba Iulia doar trei clase de liceu cu profil real. Planul de învățământ pentru anul școlar 2016 – 2017 nemulțumește reprezentanții Primăriei Alba Iulia, care consideră că nu este normal ca într-un municipiu reședință de județ să existe atât de puține clase de real. 

Într-o conferință susținută vineri, 26 februarie, la Primăria Alba Iulia, la care au participat primarul Mircea Hava și consilierul local Cornel Sandu, fost inspector şcolar general, cel din urmă a transmis că în anul școlar viitor vor exista în municipiu doar trei clase cu profil real și două cu profil profesional, în afară de Școala Profesională Germană.

„În trei licee industriale din oraș, în afară de Școala Germană, avem două clase de profesională, una la Liceul Economic „Dionisie Pop Marțian” și una la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”. În total, în Alba Iulia sunt 30 de clase de liceu, dintre care există trei clase de profil real. M-am uitat să vedem cât are Blajul, unde și acolo sunt tot trei clase de profil real. Sebeșul are patru clase de profil real. Nu mi se pare normal ca într-un municipiu ca Alba Iulia să avem același număr de clase de matematică – informatică, similar cu numărul de clase cu profil teologic. Avem o clasă de seminar ortodox și o clasă de romano-catolici, deci două, două avem și de matematică – informatică. Până la urmă, performanța unui liceu nu este neaparat câți își iau Bac-ul, ci câți ajung să lucreze în domeniul în care s-au pregătit”, a spus Cornel Sandu.

Primarul Mircea Hava și-a exprimat nemulțumirea față de numărul mic de clase de real existente în municipiu.

„În Alba Iulia, trei clase de real, este aberant. Nu se face ceea ce ar trebui să se facă. Nu aș fi crezut în viața mea că în halul acesta putem să ne ducem. Două clase de profesională și două clase de real pentru anul 2016 – 2017 în municipiul Alba Iulia, unde populația școlară este cât în Blaj, în Sebeș, în Cugir, la un loc”, a spus Hava.

Mircea Hava a declarat că peste 60% din forța de muncă, muncitori care lucrează în Alba Iulia, vin din afara orașului. „Toți care vin sunt necalificați și se califică la locul de muncă. Este o reală nevoie și este o nebunie legată de ceea ce înseamnă forța de muncă. Cred că nu vrea nimeni să se aducă forță de muncă din alte zone”, a mai explicat primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax