Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planuri pentru alimentarea cu apă potabilă a localităţii Măgina-Aiud

Publicat

Studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a localităţii Măgina, aparţinătoare municipiului Aiud aşteaptă aprobarea consilierilor locali. Destinele a aproximativ 600 de cetăţeni depind acum de votul aleşilor locali, care le vor putea astfel îmbunătăţi condiţiile de viaţă.

După alimentarea cu apă a localităţilor Ciumbrud şi Gîmbaş, realizarea documentaţiei tehnice pentru alimentarea cu apă a localităţii Aiudul de Sus, a venit şi rândul Măginei să intre în vizorul autorităţilor, în sensul asigurării reţelelor de apă potabilă pe toata comunei.

„Dacă studiile tehnice realizate de Primărie până acum au fost predate SC Apa CTTA SA Alba, în sensul includerii lor într-un proiect integrat, studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a localităţii Măgina va avea un alt parcurs. Mai exact, el va fi depus la Fondul de Mediu, cu scopul obţinerii sumelor necesare realizării lucrărilor în cadrul unui proiect de finanţare identificat de specialiştii Direcţiei Tehnice, Urbanism din aparatul de specialitate al primarului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud, Ada Rus.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, programată miercuri, aleşii locali vor supune votului studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a localităţii Măgina, realizat de către SC Apa CTTA SA Alba Iulia, ce estimează o valoare totală a investiţiei în sumă de 1.154.054,71 lei. Conform aceleiaşi documentaţii, termenul pentru realizarea lucrărilor este de 16 luni.

Studiul propune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, prin preluarea acesteia din drenul existent la sursa actuală de apă din Măgina. Sistemul include o staţie de pompare, pentru ridicarea presiunii apei potabile, o staţie de clorinare, un rezervor suprateran şi 7025 m de reţea de distribuţie apă potabilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax