Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planuri pentru amplasarea a patru panouri fotovoltaice la Şeuşa

Publicat

Creşterea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic este una dintre priorităţile administraţiei publice locale Ciugud. Primăria pregăteşte în această perioadă un proiect pentru finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională/POSCCE/Axa prioritară 4 – Sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică pentru iluminat public.
De acest proiect va beneficia întreaga comunitate locală, atât locuitorii, cât şi instituţiile din zonele unde există reţea de iluminat public şi instituţiile subordonate administraţiei locale. Primăria îşi va diminua astfel costurile cu iluminatul public, folosind o sursă de energie regenerabilă, pe care speră să o producă în cantitate mai mare decât este necesarul la nivel local.

„O să încercăm să obţinem finanţare pentru patru panouri fotovoltaice, pe care le vom amplasa în localitatea Şeuşa. Vrem să obţinem energia electrică folosită la iluminatul public, gratis. Adică să vindem statului energia electrică produsă prin acele panouri fotovoltaice şi, în compensare ,să primim energie pentru ceea ce folosim noi la iluminatul public, la şcoli şi la instituţii publice subordonate Primăriei. Avantajul este pentru noi, pentru că din energia pe care noi o pompăm în sistem ziua (ştim cu toţii că ziua consumul de energie electrică este mult mai mare şi forţa este aproape dublă decât noaptea), putem să câştigăm de două ori cantitatea de energie noaptea, folosind energia electrică la iluminatul public”, a declarat primarul Ciugudului, Gheorghe Damian.

Primăria Ciugud plăteşte lunar aproximativ 12.500 lei pentru energia electrică stradală şi cea folosită în instituţiile subordonate. „Vrem să ajungem să scoatem cheltuiala aceasta din bugetul local”, a precizat primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax