Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Planuri pentru şcoală profesională cu profil de industrie alimentară la Alba Iulia. Hava: Dezvoltarea serviciilor de transport ar rezolva criza de personal a firmelor

Publicat

IMG_0125 După modelul Școlii Germane, la Alba Iulia ar putea funcționa și o şcoală profesională orientată pe industria alimentară și industria ușoară, care să ofere personal pregătit pentru firmele din domeniu care își desfășoară activitatea în zona orașului. Totodată, mobilitatea și transportul persoanelor rămâne un punct cheie în „criza” de personal. 

Primarul municipiului Alba Iulia a transmis, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că admnistrația locală a început discuțiile cu potențiali parteneri, pentru înființarea, de anul viitor, a unei școli profesionale pentru industria alimentară și industria ușoară.

„Legat de agricultură și industria ușoară, am avut deja discuții cu investitorii din zonă și acum pregătesc ceea ce înseamnă școala profesională. Ceea ce doresc să mă implic împreună cu ei este școala profesională pe industria alimentară și industria ușoară. Vrem să dezvoltăm această chestiune”, a transmis primarul Mircea Hava, în cadrul unei conferințe de presă.

Mircea Hava a explicat că mobilitatea și transportul persoanelor ar rezolva mult în ceea ce privește „criza” de personal cu care se confruntă firmele din zona municipiului Alba Iulia.

„Dacă cineva ar înțelege că mobilitatea și transportul rezolvă extraordinar de mult. În lumea asta nimeni nu te întreabă la câți kilometri stai, ci la câte minute. Pe AIDA se transportă foarte bine, însă toți au probleme cu forța de muncă în oraș. Din păcate, peste 60% dintre cei care muncesc în Alba Iulia nu sunt albaiulieni, sunt din jurul orașului. Câteodată au fost și 72-73 %. Pe noi ne interesează lucrul acesta ca să putem să îi aducem la muncă, să existe astfel și firmele. Pentru asta am creat AIDA Transport”, a spus Mircea Hava.

Hava a spus că ar fi mai bine dacă s-ar înțelege modelul AIDA, inclusiv de către Consiliul Județean, exprimându-și intenția de a face o linie directă între Alba Iulia și Sebeș.

„Cu transportul, dacă ar înțelege modelul AIDA, inclusiv Consiliul Județean, ar fi un lucru super interesant. Nu o să ascund că noi vrem să facem o linie directă între Alba Iulia și Sebeș însă trebuie să am cu cine discuta și la Sebeș. Sunt 800 – 900 de albaiulieni care se duc să muncească la Sebeș și cam toți atâția vin de la Sebeș la Alba Iulia, în jur de 2.000 de oameni care navetează zilnic”, a declarat Mircea Hava.

 

 

 

Eu am o

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax