Connect with us
Publicitate

AIUD

Planuri pentru un nou pod pietonal, la Aiud. Picioarele podului existent împiedică curgerea liberă a aluviunilor aduse de ape

Publicat

Primăria Aiud caută soluții arhitecturale pentru realizarea unui nou pod pietonal în zona ștrandului din municipiu. Potrivit administrației locale, picioarele podul vechi împiedică curgerea liberă a aluviunilor aduse în timpul viiturilor și pot crea un efect de baraj, apele revărsându-se mai apoi pe străzile din zonă. 

„Podul de pe strada Băilor, la vremea lui, a fost imaginat pentru a deservi ștrandul, moara și evident, traversarea Aiudelului într-o zonă circulată. Astăzi podul se folosește doar pentru traversarea pietonală. Inundațiile au dovedit că picioarele podului împiedică curgerea liberă a aluviunilor aduse de ape și pot crea efect de baraj.

Tocmai de aceea vom iniția un concurs de soluții arhitecturale pentru un nou pod în zona ștrandului, conform procedurilor legale. Demararea concursului va fi anunțată public.

Ne așteptăm ca aportul și imaginația arhitecților care vor accepta provocarea noastră să se bazeze pe istoria și frumusețea municipiului Aiud”, au transmis reprezentanții administrației locale, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax